Mesajul neașteptat transmis de Anca Lungu după ce la începutul anului a dezvăluit că a pierdut o sarcină: „Dovada că minunile există”

La începutul anului, Anca Lungu a surprins pe toată lumea cu mesajul postat pe conturile ei de socializare în care dezvăluie că, în urmă cu un an, a pierdut o sarcină.

Anca Lungu a devenit cunoscută în ochii publicului prezentând știri la Antena 1. În urmă cu șase ani, vedeta a luat decizia de a părăsi țara și de a se muta în Franța. Anca Lungu și fostul ei soț, Ștefan Lungu, au divorțat în anul 2017. Cei doi au împreună o fiică, pe nume Natalia-Adriana. Fosta prezentatoare de știri de la Antena 1 mai are un fiu alături de Harry Arampatzis, actualul ei partener.

Anca Lungu a surprins pe toată lumea în luna ianuarie cu mesajul postat pe conturile ei de socializare în care dezvăluie că, în urmă cu un an, a pierdut o sarcină.

Fosta prezentatoare de știri a dezvăluit acum că este foarte fericită pentru că a devenit mătușă, fratele ei devenind tată pentru prima oară.

„Împart astăzi cu voi povestea unui miracol, unul dintre cele câteva care s-au petrecut de-a lungul anilor în familia noastră. Cu câteva zile înaintea Crăciunului din 2022, Andrei și Andreea, fratele meu și soția lui, au primit o veste dură: mai puțin de 1% șanse de a concepe fără intervenții chirurgicale de ambele părți, care ar fi crescut șansele undeva la 30%. Li s-a spus clar, să nu spere într-o minune și consultaseră unul dintre cei mai buni medici din țară în domeniu. A fost o veste tristă și foarte greu de digerat pentru mine, însărcinată la vremea aceea cu cel de-al 3 lea copil. Andrei și Andreea n-au disperat. Erau pregătiți să treacă prin intervențiile recomandate, dar și-au luat puțin timp să se liniștească. Atunci miracolul a început să prindă contur. Mai întâi sub forma celor două liniuțe de pe testul de sarcină, apoi a unei inimioare care a început să bată cu putere și în cele din urmă sub forma unui băiețel sănătos care a venit pe lume în familia noastră la începutul acestei luni. Sunt mătușă și sunt martorul unui miracol! Nepoțelul meu e dovada că minunile există și că cineva le înfăptuiește pentru noi.”, a scris Anca Lungu în postarea de pe Instagram.

Confesiunea cutremurătoare făcută de Anca Lungu

În luna ianuarie, Anca Lungu dezvăluia pe rețelele de socializare că a suferit o pierdere de sarcină.

„Au trecut 365 de zile de când mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt încă o mamă îndoliată. Am avut nevoie de 1 an pentru a găsi curajul de a scrie aceste rânduri. O fac cu lacrimi în ochi. E un subiect tare sensibil și de cele mai multe ori minimizat: „gândește-te că ai doi copii sănătoși acasă”, „mai bine că s-a întâmplat acum, decât mai târziu”, „e selecție naturală”, „se întâmplă des, li se întâmplă multor femei”, „e doar o sarcină, ești încă tânără”. Dacă vi se întâmplă să fiți în preajma unei femei care trece prin așa ceva, nu folosiți niciuna dintre frazele enumerate mai sus! Nu invalidați suferința unor mame care își pierd copiii! Da, din punct de vedere medical e o sarcină mai avansată sau mai puțin avansată care se oprește din evoluție, dar din punct de vedere emoțional, viitoarea mamă își pierde copilul căruia i-a făcut loc în sufletul ei, cu care și-a imaginat tot restul vieții, căruia i-a ascultat bătăile inimii, i-a vorbit și poate chiar i-a găsit un prenume”, a mărturisit Anca Lungu.

Fosta prezentatoare a transmis și un mesaj de încurajare femeilor care au trec sau trec prin această situație dureroasă.

„Pierderea unei sarcini e dureroasă, iar femeile aleg tot mai mult să nu vorbească despre asta. Lipsa de empatie și invalidarea durerii lor sunt cu siguranță o parte dintre motive. O îmbrățișare simplă și sinceră poate cântări mult mai mult decât vă puteți imagina! Eu am avut parte de astfel de îmbrățișări și m-am simțit binecuvântată. Voi încheia cu un mesaj pentru cei care obișnuiesc să pună întrebarea atât de intruzivă cuplurilor. Mă refer desigur la „vă doriți un copil?” sau „când faceți un copil?” sau „vă opriți la doi sau vi-l doriți și pe al treilea?”. Imaginați-vă că puneți întrebarea asta unui cuplu care tocmai a pierdut o sarcină sau mai multe sau poate unui cuplu care tocmai a primit vestea că nu poate avea copii. Experiența trăită mi-a arătat că e încă nevoie de educație la acest capitol, așa că am ales să scriu aceste rânduri în speranța că femeile vor fi mai bine însoțite în durerea pierderii lor”, a mai spus ea.

Anca Lungu și-a încheiat confesiunea mărturisind că desenul care acompaniază textul postat pe rețelele de socializare a fost făcut chiar de fiica ei, Natalia.

„P.s. Desenul îi aparține Nataliei. L-a făcut după ultima ecografie, când totul era bine și bebelușul nostru zâmbea. Este imaginea pe care am ales să o păstrez în memoria suflețelului a cărui misiune a fost atât de scurtă”, a mai scris ea.

Citește și:
Lili Sandu, declarații neașteptate despre relația cu logodnicul ei, Silviu Țolu: „Există ispite…'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people