Medicii legiști au dezvăluit cauza morții cântăreței Sinéad O’Connor

Medicii legiști au stabilit că artista Sinéad O'Connor a murit din cauze naturale.

Medicii legiști au dezvăluit cauza morții cântăreței Sinéad O'Connor

Sinéad O’Connor s-a stins din viață pe 26 iulie 2023, la vârstă de 56 de ani. Trupul neînsuflețit al artistei a fost găsit într-un apartament din Londra, iar autoritățile au declarat la momentul respectiv că moartea ei nu este considerată suspectă.

Ieri, medicii legiști au stabilit cauza decesului, precizând că artista a murit din cauze naturale.

„Confirmăm că doamna O’Connor a murit din cauze naturale. Prin urmare, medicul legist a încetat ancheta în caz”, a transmis ieri un reprezentant al tribunalului Southwark Coroners Court din Londra.

Moartea artistei a survenit după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, și-a luat viața în ianuarie 2022.

„Cu mare tristețe anunțăm trecerea în neființă a iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”, a transmis familia artistei într-o declarație.

În probabil ultimele imagini cu ea publicate vreodată, O’Connor a dezvăluit efectele pe care moartea lui Shane le-a avut asupra ei din punct de vedere fizic și psihic. De asemenea, Sinead O’Connor și-a exprimat durerea devastatoare pe care a simțit-o în urma sinuciderii fiului ei. Răspunzând la un tweet al contului Inspirational Quotes care cerea: „Spune-mi cum îți merge viața folosind emoji”, regretata muziciană irlandeză a împărtășit 10 fețe plângând cu hashtag-ul „lostmy17yrOldSonToSuicidein2022”.

„Arăt ca naiba oricum, de aceea nu am vrut să fac un videoclip. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăți. A fost singura persoană care m-a iubit necondiționat. Sunt pierdută fără el'”, a declarat vedeta în videoclip.

Aceasta a postat, de asemenea, o serie de linkuri Spotify către cântece relativ triste și care îi frâng inima, inclusiv unul pe care l-a dedicat „tuturor mamelor copiilor sinucigași'. În momentul morții sale, O’Connor, care și-a schimbat numele în Shuhada’ Sadaqat în 2018, când s-a convertit la islam, se credea că își petrecea timpul între Co Roscommon, Irlanda, și Londra.

Fiul lui O’Connor a murit în mod tragic la vârsta de 17 ani, la Dublin, în ianuarie 2022. Adolescentul, care mai avusese două tentative de a-și lua viața, a fugit din spitalul în care era internat, iar o zi mai târziu s-a sinucis.

Fanii artistei și-au exprimat de-a lungul anilor îngrijorarea cu privire la sănătatea mintală a lui O’Connor. Ea a împărtășit o postare criptică despre o supradoză în 2015 și a fost dată dispărută în anul următor. Dar în 2016, ea a negat că ar fi încercat să se sinucidă, susținând pe rețelele de socializare că era „mult prea f-king happy' pentru asta.

În luna august a anului trecut, Bob Geldof a vorbit în cadrul festivalului Cavan Calling din Irlanda despre pierderea prietenei sale, Sinead O’Connor. Artistul în vârstă de 71 de ani a oferit publicului detalii despre ultimele mesaje pe care Sinead i le-a trimis cu doar două săptămâni înainte de a muri.

„Am vorbit până acum două săptămâni. Unele dintre mesajele ei erau pline de disperare și tristețe, iar altele erau incredibil de fericite. Așa era ea', le-a spus Bob fanilor, potrivit Daily Mail.

Geldof, care a numit-o pe Sinead „prietena lui foarte bună', a declarat și că artista în vârstă de 56 de ani era extrem de singură și că se confrunta cu un sentiment de „disperare teribil'.

„A însemnat mult pentru toată lumea, a însemnat mult pentru noi. Vocea ei reprezenta sufletul și spiritul ei. Și de fiecare dată când o vom auzi, vom fi mereu alături de o femeie minunată. Nu există altă opțiune, așa cum știți cu toții, decât să continuăm. De multe, multe ori, Sinead era plină de o singurătate și de o disperare teribilă.'

Citește și:
Sandra Bullock, gest emoționant în memoria partenerului său, Bryan Randall

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people