Acest lucru este valabil și pentru botezurile care au loc în familia regală.
Iată câteva lucruri mai puțin obișnuite pe care probabil nu le știai despre botezurile regale:
1. Se folosește o cristelniță specială
Bebelușii din familia regală britanică sunt botezați într-o cristelniță specială, cunoscută sub numele The Lily Font, datorită decorațiunilor în formă de crin. Cristelnița este din argint și a fost realizată în 1840 la cererea Reginei Victoria și a Prințului Albert, pentru botezul primului lor copil, Victoria.
Cristelnița a fost folosită pentru prima dată în februarie 1841, la botezul care a avut loc în Sala Tronului de la Palatul Buckingham. Ea este păstrată în Turnul Londrei, în zona amenajată păstrării bijuteriilor regale.
2. Rochia pe care o poartă bebelușul la botez este o copie a celei folosite în urmă cu 178 de ani
Rochia pe care Prințul George și Prințesa Charlotte au purtat-o la botez – și care mai mult ca sigur va fi folosită și la botezul Prințului Louis – are o mare importanță. Ea a fost croită în 2004 și este un duplicat al celei realizate în 1840 la cerința Reginei Victoria pentru botezul celei mai mari dintre fiicele sale.
Rochia a fost realizată din mătase Spitafields și dantelă Honiton și a fost purtată de 62 de bebeluși regali, printre care și Regina Elisabeta a II-a, Prințul William și Prințul Harry. În 2004, din cauza stării fragile a rochiei, s-a decis realizarea unui duplicat, iar primul bebeluș regal care a purtat-o a fost James, fiul lui Edward și Sophie, Contele și Contesa de Wessex.
3. Apa în care sunt botezați bebelușii regali provine din râul Iordan
Atât pentru botezul Prințului George, cât și pentru cel al Prințesei Charlotte, apa în care au fost botezați a fost adusă din râul Iordan, și cel mai probabil acest lucru se va întâmpla și în cazul botezului Prințului Louis. Potrivit BBC, pentru botezul Prințesi Charlotte, apa a fost transportată chiar de un membru al familiei regale din Iordania.
4. Oricine poate asista la slujbele organizate la biserica unde are loc botezul Prințului Louis
Capela Regală de la Palatul St James este deschisă publicului și găzduiește în fiecare duminică slujbe la care poate participa oricine dorește. Locul are o semnificație aparte pentru familia regală britanică. Acolo s-au căsătorit Regina Victoria cu Prinșul Albert, dar și Regele George al V-lea cu Regina Mary. Capela a fost distrusă de o bombă în timpul celui de-al doilea război mondial, însă a fost complet restaurată.
5. Prințesa Eugenie a fost primul bebeluș regal care a avut un botez public
Încălcând mai multe tradiții regale, Ducele și Ducesa de York au decis ca cea mai mică fiică a lor, Eugenie, să aibă un botez public. Acesta a avut loc la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, în 1990. Se preconizează că Eugenie este singura nepoată a Reginei Elisabeta care nu a fost botezată în cristelnița regală.
6. Botezul Prințului Harry a fost corelat cu o altă tradiție regală importantă
În 1984, botezul Prințului Harry a fost inclus în tradiționalul mesaj de Crăciun al Reginei, deoarece evenimentul a avut loc cu numai 4 zile înainte de Crăciun. În plus, Harry a fost botezat în Capela St George a Palatului Windsor, locul în care s-a căsătorit cu Meghan Markle. Alegerea acestei capele pentru botezul Prințului Harry a fost o încălcare a tradiției regale, ținând cont de faptul că Prințul William a fost botezat în Palatul Buckingham.
Citește și:
Data în care va fi botezat Prințul Louis are o semnificație specială pentru familia regală
Foto: Arhiva Revistei ELLE, Instagram