Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi polițiști rutieri

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi polițiști rutieri.

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru mituirea a doi polițiști rutieri

În noaptea de 14 spre 15 ianuarie 2021, Lidia Buble se întorcea acasă, la volanul mașinii sale, iar la ora 02.32 artista l-a sunat pe Dragoș Ștefan Presură, un bărbat al cărui telefon era supravegheat de procurori într-un dosar în care este bănuit de implicare în vânzarea către MApN a unui combustibil care a provocat defecțiuni avioanelor de luptă, pentru a-i cere sfatul și ajutorul după ce a fost oprită de agenții de poliție.

Lidia Buble a fost anchetată în urma unor fapte petrecute la începutul anului 2021, când existau restricții de circulație. La momentul când artista a fost oprită de polițiști în trafic, aceasta nu avea asupra ei o declarație pe proprie răspundere, atunci existând restricții impuse de pandemia de COVID-19. Cântăreața a fost trimisă în judecată, după ce i-ar fi mituit pe polițiștii care au oprit-o în trafic cu suma de 900 de lei. Aceasta a recunoscut că în seara respectivă consumase alcool înainte să se urce la volan și i-a fost teamă să nu fie pusă să sufle în aparatul etilotest.

În luna noiembrie a anului 2022, s-a aflat că Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare de judecătorii Tribunalului București în dosarul de dare de mită, artista fiind judecată după ce a mituit în trafic agenți de Poliție ai Capitalei. Vineri, 5 mai 2023, Curtea de Apel a respins ca nefondat apelul care a fost depus de către procurori, astfel e menținută pedeapsa aplicată de Tribunalul București de la sfârșitul anului 2022. 

Potrivit G4Media.ro, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani. În această perioadă, artista trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

Sursa citată mai informează și faptul că în acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble. În ceea ce îi privește pe ceilalți doi inculpați, o polițistă și un prieten al artistei, instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat, după cum transmite G4Media.ro. 

Citește și:
Cum a reacționat Kevin Costner după ce a aflat de decizia soției sale de a divorța după 18 ani de mariaj

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people