Larisa Iordache, mărturisiri despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat: „Riscam să-mi pierd rinichiul”

Larisa Iordache a vorbit deschis despre problemele de sănătate pe care le-a avut.

Larisa Iordache, mărturisiri despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat: "Riscam să-mi pierd rinichiul"

Larisa Iordache a făcut mărturisiri despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat, dar și despre operațiile prin care a trecut. Fosta gimnastă în vârstă de 26 de ani a vorbit despre momentele grele pe care le-a întâmpinat. 

Larisa Iordache a trecut prin clipe dificile din cauza problemelor de sănătate le-a avut. În anul 2018, fosta gimnastă a început să aibă crize renale și a trecut prin dureri insuportabile.

„Apa este foarte importantă. Eu nu prea am băut cât a trebuit, lucru care nu e bine. Cred că și din cauza asta eu am și avut crizele renale, care s-au întâmplat în timpul competițiilor sau în alte momente ale vieții mele. Au început în 2018 și erau de alea de mă târam pe jos de durere și nu voiam să chem salvarea. Mama spunea mereu să o chemăm și când venea mă găseau în pat și nu mă puteam mișca. Îmi reveneam, dar niciodată nu am luat asta în serios. După ce m-am retras din gimnastică, am trecut prin două operații, foarte multe crize, care sunt foarte dureroase. Între timp, mi s-a format o piatră mare, iar anul trecut, în 2022, m-am operat de două ori”, a spus Larisa Iordache pentru Spectacola.

Larisa Iordache a ajuns și la spital și a fost nevoită să fie operată din cauza acestor probleme de sănătate. În prezent, starea de sănătate a fostei gimnaste este una foarte bună, iar ce a fost mai rău a trecut. 

„Am ajuns la spital cu criză, cu febră, infecție, am avut noroc să dau de un medic foarte bun, care s-a ocupat de mine foarte bine. M-a pregătit cu ce se poate întâmpla. Am intrat în operație, mi-a montat un stent aproape o lună, pentru a putea elimina lichidul și infecția care se formase. Riscam să-mi pierd rinichiul. După o lună de zile, m-a operat din nou și medicul mi-a spus că trebuie să am noroc, ca să se spargă toată pietricica, pentru că era destul de mare. Dacă nu, trebuia să-mi mai pună un stent o lună de zile și să mă opereze iar. Și aici intervine partea psihologică. Am reușit din fericire să scap, iar după 2 săptămâni mi-am revenit la ritmul normal, am mai făcut tratament, iar acum sunt foarte bine, dar am mare grijă. Beau apă mai mult decât o făceam înainte”, a mai spus Larisa Iordache pentru sursa citată. 

Larisa Iordache și-a anunțat retragerea la finalul anului 2021, când a decis să pună capăt carierei de gimnastă și să devină antrenoare. În urma accidentărilor repetate și a intervențiilor pe care le-a suferit de-a lungul timpului, ea s-a retras la vârsta de 25 de ani, după ce a adus premii valoroase României, fiind câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, de la Londra, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020.

Larisa Iordache a participat în vara anului 2021 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă s-a retras din finala de la bârnă din cauza problemelor de la gleznă. Ulterior, aceasta și-a anunțat retragerea definitivă din ipostaza de gimnastă, după ce a trecut prin șapte operații chirurgicale de-a lungul carierei. Acum, este antrenoare la CS Dinamo și se mândrește cu rezultatele noii generații de mici gimnaste.

Citește și:
Cu ce probleme s-a confruntat Octavia Geamănu după vacanța din Franța: „Ciudat sentiment să te întorci acasă doar cu hainele de pe tine''

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people