Kate Middleton, dezvăluiri despre starea ei de sănătate, după ce a terminat chimioterapia: „Lupta împotriva cancerului este complexă”

Kate Middleton a oferit detalii noi despre starea sa de sănătate și lupta împotriva cancerului.

Kate Middleton, dezvăluiri despre starea ei de sănătate, după ce a terminat chimioterapia: "Lupta împotriva cancerului este complexă"

Kate Middleton a încheiat tratamentul de chimioterapie și a împărtășit detalii personale despre lupta sa împotriva cancerului, descoperit la începutul acestui an.

Kate Middleton a terminat chimioterapia

Pe 9 septembrie, Prințesa de Wales a lansat un mesaj emoționant într-un videoclip în care apar soțul său, Prințul William, și cei trei copii ai lor: Prințul George, de 11 ani, Prințesa Charlotte, de 9 ani și Prințul Louis, de 6 ani.

„Pe măsură ce vara se încheie, nu vă pot descrie ce ușurare simt că am terminat, în sfârșit, tratamentul de chimioterapie”, spune Kate în videoclip. „Ultimele nouă luni au fost incredibil de dificile pentru noi, ca familie. Viața se poate schimba într-o clipă și am fost nevoiți să ne adaptăm într-o situație necunoscută și dificilă. Lupta împotriva cancerului este complexă, înfricoșătoare și imprevizibilă, mai ales pentru cei dragi. Te face să te confrunți cu propriile vulnerabilități într-un mod la care nu te-ai gândit niciodată și îți oferă o perspectivă nouă asupra vieții”, continuă ea.

„Această perioadă ne-a reamintit, mai presus de toate, să reflectăm și să fim recunoscători pentru lucrurile simple și esențiale din viață – să iubești și să fii iubit. Acum, obiectivul meu principal este să rămân sănătoasă. Deși am terminat chimioterapia, drumul către vindecare și recuperare completă este lung și trebuie să iau fiecare zi așa cum vine”, adaugă Kate. „Sunt totuși nerăbdătoare să mă întorc la muncă și să particip la câteva evenimente publice în următoarele luni, când voi putea.”

Prințesa și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul primit în această perioadă dificilă: „William și cu mine suntem profund recunoscători pentru susținerea pe care am primit-o și am găsit multă putere în toți cei care ne-au ajutat. Bunătatea, empatia și compasiunea tuturor ne-au emoționat profund.”

Kate a transmis și un mesaj de susținere celor care trec printr-o experiență similară: „Pentru toți cei care continuă lupta împotriva cancerului – sunt alături de voi, mână în mână. Din întuneric poate ieși lumină, așa că lăsați acea lumină să strălucească.”

Deși se va întoarce la câteva angajamente publice în următoarele luni, accentul său va rămâne pe recuperarea completă. De asemenea, ea va continua să lucreze de acasă la proiectele sale, inclusiv inițiativele legate de educația timpurie a copiilor.

Prințesa de Wales a fost mai puțin prezentă în viața publică în 2024. După o intervenție chirurgicală planificată în ianuarie, Kate a anunțat în martie, printr-un mesaj video, că a fost diagnosticată cu cancer și că urmează chimioterapie. De atunci, a apărut public doar de două ori – la evenimentul Trooping the Colour pe 15 iunie și la turneul de la Wimbledon pe 14 iulie, alături de fiica sa, Prințesa Charlotte, și sora sa, Pippa Middleton.

Prințesa de Wales plănuiește să revină la aparițiile publice

Pe 8 septembrie, The Sunday Times a raportat că Prințesa de Wales speră să participe la ceremonia de comemorare a soldaților căzuți, organizată pe 10 noiembrie. Această ceremonie, desfășurată la Cenotaph în Londra, este un eveniment anual important în calendarul regal.

Palatul Kensington a confirmat, de asemenea, că echipa sa lucrează deja la organizarea tradiționalului concert de colinde din decembrie, pe care Kate îl găzduiește de trei ani.

Pe 6 septembrie, Kate l-a felicitat pe aventurierul și prezentatorul TV Dwayne Fields pentru numirea sa ca șef al organizației Scouts UK, unde Kate este copreședinte.

Într-un mesaj emoționant din iunie, însoțit de un portret realizat la Windsor, Kate a recunoscut că, deși are zile bune, chimioterapia a adus și momente dificile. Chiar și în timpul tratamentului, ea a continuat să lucreze de acasă, ținând întâlniri regulate cu echipa sa pentru a discuta planurile viitoare și a rămâne la curent cu inițiativele sale regale.

„Este bine să nu simtă presiune și să își ia timp pentru a se recupera”, a declarat o sursă pentru PEOPLE în vară.

Citește și:
Confesiunea făcută de Andreea Ibacka după 13 ani de căsătorie cu Cabral: „Momente mai tensionate…'

foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people