Kanye West încalcă legile italiene privind terorismul. Ce sancțiuni riscă artistul

Kanye West încalcă legile italiene privind securitatea împotriva acțiunilor teroriste, susține un specialist local în chestiuni legale. Ce a făcut starul?

Kanye West încalcă legile italiene privind terorismul. Ce sancțiuni riscă artistul

Kanye West încalcă legea italiană care privește siguranța cetățenilor în fața atacurilor teroriste, susține un specialist din Italia. De-a lungul săptămânilor petrecute în felurite orașe din țară alături de partenera sa de viață, Bianca Censori, rapper-ul a stârnit multiple controverse, de la modul în care s-a afișat alături de Censori, la ținutele sumare purtate de aceasta și până la gesturi extrem de intime performate în public, în văzul tuturor. Cuplul a fost permanent în atenția curioșilor, dar și a tuturor celor care treceau pe lângă ei. Dar chiar dacă West a stârnit pretutindeni discuții aprinse, un detaliu al comportamentului acestuia a prilejuit iar dezbateri.

Anume, faptul că rapper-ul poartă aproape tot timpul o eșarfă sau altă piesă vestimentară de culoare neagră înfășurată aproape complet în jurul feței. Astfel, susține un avocat local, Kanye West încalcă legea care cere fiecărui individ să apară în public într-o ținută care să permită identificarea sa. Gestul lui Kanye West de a-și ascunde în permanență fața este considerat contravenție și poate fi sancționat cu o amendă care să ajungă la 2.000 de euro.

Rapper-ul, care și-a petrecut deja aproape șase săptămâni în Europa, în principal în Italia, alături de partenera sa, Bianca Censori, alături de care s-a angajat, într-o ceremonie fără acoperire legală, să fie la bine și la greu, a apărut de mai multe ori pe străzile Veneției cu fața acoperită. De asemenea, el a avut apariții similare și la Milano, unde a fost prezent în timpul Săptămânii Modei.

West și Censori au fost deja acuzați că încalcă legea după un incident șocant la Veneția, când cei doi au fost acuzați că s-au aflat într-o poziție compromițătoare și indecentă, în public, într-un water taxi specific pentru zonă. La acel moment, West își expunea fesele fiind pasager al respectivei bărci, în vreme ce, din imaginile apărute în presă și devenite virale, părea că partenera sa performează un act sexual în genunchi, situată în fața cântărețului.

Acum, un specialist din peninsulă susțină că Kanye West încalcă legea privind lupta împotriva terorismului domestic, mai precis articolul 533 al unei legi din 1997, care a fost modificată ulterior, în 2005, după o serie de incidente sângeroase, și care interzice purtarea căștilor sau a altor piese care acoperă în întregime fața. Sunt exceptate de la această lege doar persoanele care poartă astfel de piese din rațiuni religioase, dar acestea trebuie să ceară aprobare în scris de la autoritățile competente din localitățile lor. Conform legii, „este interzisă utilizarea oricărui articol care va împiedica identificarea individului într-un loc public sau care este deschis publicului”.

Sejurul lui Kanye West în Italia continuă, starul fiind văzut pe 22 septembrie la Milano, unde a acordat un interviu unui post de radio local după ce a participat la prezentarea designerului Zanotti. West a fost complet mascat și în timpul interviului, într-o manieră similară apărând în public recent și la Florența, unde a cauzat rumoare pozând-o pe partenera sa, îmbrăcată într-o ținută transparentă.

Avocatul local Angelo Russo a declarat pentru publicația Daily Mail că Kanye West încalcă legea, dat fiind faptul că „purtarea oricărui obiect care îți acoperă fața și face dificilă identificarea individului de către forțele de ordine și siguranță publică reprezintă o încălcare a legii. Legea a fost votată inițial în anii 1970, și a fost modificată treptat, de-a lungul timpului, pe măsură ce atacurile teroriste s-au înmulțit la nivel internațional. Evident, există excepții, ca atunci când oamenii poartă fulare sau cagule iarna, lucruri care sunt tolerate. Dar să porți în orice moment fața acoperită, mai cu seamă când vremea este prietenoasă, nu este un lucru văzut drept rezonabil, iar poliția are dreptul să oprească și să interogheze indivizii care fac asta”

Citește și:
Cum a fost afectată cariera Shakirei de relația cu Pique? Cântăreața a făcut dezvăluiri într-un nou interviu

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people