Imaginea controversată cu Kate Middleton și cei trei copii ai săi, analizată în detaliu de experții în fotografie. Câte modificări au sesizat aceștia

Mai mulți experți în fotografie au analizat atent imaginea cu Kate Middleton și cei trei copii ai săi, confirmând erorile de Photoshop.

Imaginea controversată cu Kate Middleton și cei trei copii ai săi, analizată în detaliu de experții în fotografie. Câte modificări au sesizat aceștia

Experții în fotografie, dar și cei amatori analizează deopotrivă imaginea oficială făcută publică cu Kate Middleton și copiii ei cu ocazia Zilei Mamei în Marea Britanie. Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, și-a cerut scuze public și a recunoscut că „experimentează ocazional cu editarea”, după ce mai multe agenții de fotografie la nivel mondial au retras poza din cauza unor suspiciuni de manipulare.

Analizând mai atent imaginea, Daily Mail a identificat 16 probleme în imaginea Prințesei Kate cu Prințul George, de 10 ani, Prințesa Charlotte, de 8 ani, și Prințul Louis, de 5 ani, care l-a creditat pe Prințul William ca fiind fotograful. Erorile de editare includ neclarități evidente în jurul părului Prințesei de Wales și al degetelor Prințului Louis, în timp ce zonele adiacente sunt focalizate, probleme de aliniere cu încheietura mâinii stângi a Prințesei Charlotte și cu fusta. De asemenea, modelul de pe puloverul lui Louis era distorsionat și fermoarul de pe bluza lui Kate părea scos.

Mai mulți experți au analizat fotografia modificată de Kate Middleton

The Mail a vorbit și a citat mai mulți fotografi care au spus că poza pare editată, deși opiniile lor profesionale au variat în privința folosirii sau nu a Photoshop-ului.

Analiza profesionistă a fotografiei relevă mai multe discrepanțe în imagine, în special în ceea ce privește înfățișarea Prințesei Charlotte. O eroare notabilă este eliminarea unei părți din mâneca Prințesei Charlotte de deasupra mâinii stângi, sugerând o posibilă editare sau manipulare a imaginii. În plus, părul ei pare a fi tăiat în mod ciudat, iar fusta prezintă o proeminență neobișnuită în jurul taliei, ceea ce indică posibile modificări sau distorsiuni ale fotografiei.

O alta ține de aspectul Prințului Louis, în special modelul distorsionat de pe mâneca puloverului său și neclaritatea observată la degetul mare drept. În plus, se observă o adâncitură în pervazul de lângă mâna Prințului Louis, precum și alte distorsiuni, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la integritatea imaginii.

În plus, analiza evidențiază probleme cu elementele de fundal ale fotografiei, cum ar fi treapta deformată din spatele Prințului Louis și podeaua, sugerând o posibilă manipulare sau editare digitală. De asemenea, mâneca puloverului Prințului George prezintă linii ciudate, iar mâna mamei sale, Prințesa Kate, apare defocalizată, în timp ce zona din jurul ei este clară.

Sky News a analizat metadatele fișierului de imagine, susținând că a descoperit dovada că a fost folosit Photoshop pentru imagine.

Sky News a declarat că imaginea a fost salvată de două ori în Photoshop pe un Apple Mac, „dar nu este clar dacă a fost salvată pe același dispozitiv”. Postul de televiziune a spus că imaginea a fost salvată prima dată vineri seară, la ora 21:54, și din nou sâmbătă dimineață, la ora 9:39. Aceleași intervale de timp au fost raportate de BBC. Descoperirile publicației au confirmat, de asemenea, că poza a fost capturată la Adelaide Cottage, unde locuiește familia Prințului și Prințesei de Wales în Windsor, cu o cameră profesională Canon 5D Mark IV cu obiectiv Canon 50 mm.

Portretul a atras o atenție sporită, fiind prima fotografie oficială publicată a Prințesei Kate după operația abdominală pe care a suferit-o pe 16 ianuarie. Agitația a fost sporită și de faptul că Prințesa de Wales nu a mai ieșit în public de la Crăciun, iar Palatul Kensington a declarat că este „puțin probabil să revină la îndatoririle publice până după Paște”.

Citește și:
Lady Kitty Spencer, nepoata Prințesei Diana, a devenit mamă pentru prima oară. Modul emoționant în care a anunțat vestea

foto: Arhiva ELLE, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people