Fundația caritabilă a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, considerată „delicventă” de instanța din California

Fundația caritabilă condusă de Prințul Harry și Meghan Markle a fost declarată "delicventă" de către procurorul general al statului California.

Fundația caritabilă a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, considerată "delicventă" de instanța din California

Fundația caritabilă a Prințului Harry și a lui Meghan Markle a fost declarată „delicventă” și i s-a ordonat să nu mai strângă sau să cheltuiască bani, dezvăluie Page Six. Cuplul regal nu ar fi plătit la timp taxele de înregistrare oficială pentru fundația lor caritabilă, Archewell, cel puțin de la începutul lunii mai, potrivit unei scrisori oficiale a procurorului general al statului California, Rob Bonta.

Fundația caritabilă condusă de Prințul Harry și Meghan Markle nu poate strânge bani

În document se precizează că Archewell a fost listată ca fiind „delicventă” în registrul organizațiilor caritabile și de strângere de fonduri pentru că nu și-a prezentat raportul anual și taxele de înregistrare.

„O organizație care este listată ca fiind în întârziere nu este în regulă și i se interzice să se angajeze în activități pentru care este necesară înregistrarea, inclusiv solicitarea sau distribuirea de fonduri caritabile. Organizația poate fi, de asemenea, supusă unor sancțiuni, iar înregistrarea sa poate fi suspendată sau revocată de către Registru.”, se arată în nota oficială.

Archewell trebuie acum să prezinte documente care să arate de ce a întârziat plata și să plătească penalități de întârziere. Inițial, sursele au declarat pentru Page Six luni că fundația a depus o cerere de prelungire. Ulterior s-a spus că un cec trimis odată cu depunerea dosarului la biroul AG nu ar fi fost primit și că a fost emis unul nou, ceea ce înseamnă că fundația ar trebui să fie din nou în regulă când va fi procesată.

Cuplul și-a înființat fundația după ce s-a mutat în SUA în martie 2020, după ce a renunțat la funcțiile lor regale de rang înalt. Grupul include fundația caritabilă nonprofit a cuplului, precum și diviziile de afaceri cu scop lucrativ axate pe producția media, Archewell Audio și Archewell Productions.

Cuplul a realizat un turneu în Nigeria

Vestea depunerii târzii vine în timp ce Harry a fost ignorat de tatăl său, Regele Charles, și de fratele său, Prințul William, într-o călătorie la Londra înainte de a începe un turneu semi-roial în Nigeria cu soția sa. Ducele și Ducesa de Sussex au fost întâmpinați de mulțimi entuziasmate în timpul vizitei lor de trei zile în țara din Africa de Vest pe care Markle a numit-o „patria ei”, după ce un test ADN a constatat că are origini nigeriene în proporție de 43%.

O sursă regală a declarat pentru Page Six: „Cu siguranță a fost o săptămână foarte regală pentru Harry și Meghan!”.

În ciuda oricăror probleme cu Archwell, cuplul a anunțat o extindere a parteneriatului dintre Fundația GEANCO din Abuja și propria lor fundație. După ce au petrecut timp cu organizația non-profit care administrează bursa David Oyelowo Leadership Scholarship for Girls, Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, și Meghan Markle, în vârstă de 42 de ani, au anunțat că inițiativa existentă a Archewell, dedicată ajutorului către fete și femei tinere din Nigeria cu produse de igienă și servicii educaționale, va include acum resurse de sănătate mintală și formare pentru bărbați și femei tinere. 

Anunțul coincide cu un summit inaugural privind sănătatea mintală organizat timp de două zile pentru aproape 200 de studenți în capitala nigeriană Abuja.

Citește și:
Alina Eremia, dezvăluiri despre planurile de nuntă și rochia de mireasă. Artista s-a logodit cu Edi Barbu după 8 ani de relație: „Asta contează cel mai mult…'

foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people