James Haven a mărturisit că a simțit nevoia să își protejeze nepoții după divorțul tumultos al surorii sale, Angelina Jolie.
Invitat în cadrul podcast-ului 90who10, fratele mai mare al Angelinei Jolie, James Haven, a oferit o declarație rară despre modul în care divorțul actriței a schimbat relația pe care o avea atât cu aceasta, cât și cu nepoții lui. Actorul în vârstă de 52 de ani a considerat că este de datoria sa să îi „protejeze” pe cei șase copii ai surorii sale, care s-au confruntat cu divorțul tumultos al părinților lor, și care au fost ținta presei de scandal.
„De acolo a început totul, a început cu protecția ei și apoi a copiilor ei, a nepoților și nepoatelor mele”, a spus James Haven, precizând că el și Angelina au început o nouă etapă a relației lor după divorțul actriței de Brad Pitt. „Sunt anii de formare, devin tineri adulți la 20 și ceva de ani”, a continuat James Haven, făcând referire la copiii Angelinei.
„Este o nebunie să te gândești la asta, dar da, cred că este foarte natural [să îi protejezi] și vreau doar să fiu acolo pentru ei. Așa cum făcea și mama mea. De fiecare dată când sunt binecuvântat să fiu în prezența lor, vreau să fiu în prezența lor. Mi-am organizat viața astfel încât să pot fi prezent în orice situație. Vreau să fiu acolo pentru ei. Sau pentru ea – indiferent prin ce trece.”
Potrivit publicației Daily Mail, Angelina Jolie ar fi declarat că judecătorul care s-a ocupat de procesul de custodie pe care îl duce de ani buni cu Brad Pitt a fost „părtinitor”, oferindu-i fostul său soț un tratament preferențial. În plus, aceasta ar fi redactat și o scrisoare pentru guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, în care îi cerea oficialului să impună judecătorilor cursuri de formare în domeniul violenței domestice.
De asemenea, actrița în vârstă de 48 de ani l-a îndemnat pe guvernator să susțină Legea Piqui. Acest proiect de lege propune eliminarea „taberelor de reunificare” care în prezent îi obligă pe copii să locuiască împreună cu părintele lor abuziv. De asemenea, legea ar urma să instituie programe de formare în domeniul violenței domestice pentru ofițerii judiciari și mediatori cu privire la impactul abuzurilor și traumelor asupra copiilor.
„Veți fi conștienți de faptul că Legea Piqui își trage numele de la un băiețel de 5 ani care a avut o soartă tragică, ucis de tatăl său în aprilie 2017”, a scris Jolie. „Mama lui Piqui, Ana Estevez, a luptat fără succes în cadrul tribunalului de familie din California pentru a obține protecție pentru copilul ei. În ultimii șase ani, Ana a colaborat cu legislatorii din California pentru a se asigura că autoritățile nu trec cu vederea sau nu resping semnele de abuz, semne care au ca rezultat tragic răul și moartea a numeroși copii din țara noastră.”
O sursă apropiată a declarat pentru Daily Mail că actrița face presiuni pentru adoptarea acestei legi în urma experienței sale cu judecătorul John Ouderkirk, care a refuzat să-i lase pe copiii ei să depună mărturie despre violența domestică pe care ar fi suferit-o din partea tatălui lor, în ciuda faptului că legea californiană le permitea adolescenților cu vârsta de peste 14 ani să facă acest lucru.
„Acest lucru este personal pentru ea, și pe bună dreptate”, a declarat sursă. „Întreaga lor familie este o victimă a eșecului sistemului. Ea luptă în privat pentru familia ei și în public pentru alte familii de ani de zile.”
Cu toate acestea, surse apropiate actorului Brad Pitt au declarat pentru New York Post că Jolie încearcă să „denatureze adevărul” și să afecteze reputația celor care au depus mărturie împotriva ei.
„Deși legislația pe care o susține este potențial foarte viabilă, nu are nicio legătură cu cazul ei de custodie”, a declarat o sursă.
Foto: Hepta