Fotografia modificată de Kate Middleton, semnalată de Instagram

Fotografia controversată modificată de Kate Middleton a primit o alertă de la Instagram.

Fotografia modificată de Kate Middleton, semnalată de Instagram

Fotografia intens dezbătută în ultima perioadă, cu Kate Middleton de Ziua Mamei, a fost semnalată de Instagram după ce mai multe agenții foto globale au renunțat la ea din cauza suspiciunilor de manipulare. Rețeaua socială a adăugat un nou avertisment la imaginea în care apare Prințesa de Wales alături de cei trei copii ai săi, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, care a fost publicată de Ziua Mamei în Marea Britanie.

Instagram a emis o alertă privind fotografia editată de Kate Middleton

Aceeași fotografie modificată a fost revizuită de experții în fotografie independenți într-o altă postare. Un click pe o săgeată duce la un alt mesaj în care se precizează: „Aceeași fotografie modificată a fost revizuită într-o altă postare de controlorii de veridicitate. Este posibil să existe mici diferențe. Experții independenți spun că fotografia sau imaginea a fost modificată într-un mod care ar putea induce oamenii în eroare, dar nu pentru că a fost prezentată în afara contextului”. Rețeaua de socializare menționează că verificatorul de fapte este EFE Verifica.

Actualizarea a venit la trei zile după ce Prințesa de Wales și-a cerut scuze pe rețelele de socializare în legătură cu poza din Mothering Sunday, după ce prestigioase agenții de imagine, printre care Associated Press, Getty Images și Reuters, au retras fotografia din bibliotecile lor de presă din cauza îngrijorărilor că imaginea a fost manipulată. Acestea au observat 16 erori de editare în fotografie, iar Sky News a împărtășit ulterior că o investigație a metadatelor a indicat că imaginea originală a fost salvată de două ori în Photoshop.

„La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Am vrut să îmi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtășit-o ieri. Sper că toți cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, a scris Kate Middleton pe X (fostul Twitter) și pe contul oficial de Instagram pe care le împarte cu Prințul William.

Controversa a dăunat imaginii Familiei Regale

Fotografia, care rămâne pe paginile comune ale Prințului și Prințesei de Wales, o arată pe Kate Middleton așezată, cu Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis în jurul ei. Imaginea a fost deosebit de semnificativă, fiind prima fotografie oficială a Prințesei Kate publicată după operația abdominală pe care a suferit-o pe 16 ianuarie, ceea ce a dus interesul la un nou nivel, întrucât aceasta nu a mai fost văzută în public de la Crăciun și nu este de așteptat să revină la serviciul regal decât după Paște.

Expertul londonez în relații publice Mark Borkowski a declarat pentru PEOPLE că a fost „condamnabil” pentru brandul regal faptul că legitimitatea imaginii a fost pusă sub semnul întrebării.

„Dificultatea acum este că, deoarece există atât de puține informații despre ceea ce se întâmplă cu Kate, dacă aveau de gând să proiecteze că lucrurile sunt toate normale în acest fel – cu o fotografie care acum este considerată falsă – este destul de condamnabil în ceea ce privește agitația și luarea de decizii neinspirată care se întâmplă”, a declarat Borkowski pentru PEOPLE despre consecințe.

Citește și:
Alexia Eram, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Mario Fresh. Ce a mărturisit creatoarea de conținut: „Era ziua lui, era la tatuaj…’

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people