Fostul contabil al Prințului Albert, detalii șocante despre „cheltuielile periculoase” făcute de Prințesa Charlene: „Este o nebunie!”

Prințesa Charlene ar fi angajat bone care se aflau în mod ilegal în Monaco și ar fi cheltuit 15 milioane de euro în opt ani.

Fostul contabil al Prințului Albert, detalii șocante despre "cheltuielile periculoase" făcute de Prințesa Charlene: "Este o nebunie!"

Claude Palmero, în vârstă de 67 de ani, a gestionat finanțele familiei regale din Monaco timp de peste 20 de ani, înainte de a demisiona în iulie anul trecut. „Caietele secrete” ale contabilului au fost împărtășite ziarului francez Le Monde, dezvăluind sumele exorbitante pe care Prințesa Charlene și Prințul Albert le-au cheltuit de-a lungul timpului. În plus, Palmero susține și că Charlene a angajat „imigranți ilegali”, pe care îi plătea cu mult mai puțin decât ar fi trebuit.

„Alteța Sa a angajat pentru ea oameni care nu sunt conformi”, l-a avertizat Palmero pe Prințul Albert de Monaco, menționând, de asemenea, „o filipineză care lucrează la negru și care leagă câini la duș”, anunță Daily Mail.

Potrivit publicației, într-o scrisoase redactată în ianuarie 2017, contabilul a notat că un angajat din Filipine ar fi fost „ilegal timp de cinci ani”, deși a intrat în țară cu o viză turistică de o lună. „Este plătit cu 100 de euro pe zi, ceea ce este sub nivel”, a scris Palmero.

Fostul contabil a mai susținut și că, în decembrie 2014, atunci când Prințesa Charlene a devenit mamă, ar fi angajat bone care se aflau ilegal în Monaco.

„Actualizare privind angajarea bonelor… Sunt complet ilegale (chiar și viza lor turistică a expirat pe 7 ianuarie)”, a scris Palmero pe 15 ianuarie 2015. „Nu numai că sunt într-o situație ilegală, dar una a intrat cu un pașaport fals”, a mai dezvăluit Palmero, potrivit Daily Mail. Cu toate acestea, aproape 600.000 de euro au fost cheltuiți pentru a celebra nașterea și botezului gemenilor.

În 2016, Prințesa Charlene de Monaco ar fi cheltuit într-o singură zi 66.000 de euro.

„Nu este mult?”, a întrebat contabilul, potrivit Daily Mail, care era îngrijorat că Charlene lua bani din fonduri care erau „nedeclarate” în ceea ce privește impozitele. „Aceste practici sunt periculoase”, a precizat Palmero.

În documentele contabilului se mai arată și că Prințul Albert cheltuie milioane de euro în fiecare an, folosind un cont bancar francez secret pentru a trimite bani fostelor sale amante și copiilor săi – Jazmin Grimaldi, în vârstă de 31 de ani, și Alexandre Coste-Grimaldi, în vârstă de 20 de ani, aceștia fiind plătiți cu 344.000 de euro anual. Însă cheltuielile familei regale nu se opresc aici. Palmero susține că Prințesa Charlene a cheltuit 826.000 de euro pentru redecorarea casei de vacanță din Corsica, și 860.000 de euro pentru reamenajarea biroului său din Monte Carlo. De asemenea, aceasta ar fi oferit familiei sale o alocație de sute de mii de euro. Printre beneficiari s-ar fi numărat și fratele său, Sean Wittsock, în vârstă de 41 de ani.

Conform Daily Mail, pe 14 decembrie 2022, Palmero a scris: „300.000 de euro pentru Sean Wittstock pentru casa sa”.

În decurs de o săptămână, bugetul a fost revizuit, Wittstock având nevoie de aproape 900.000 de euro. Cu toate acestea, bucătarul personal al Prințesei Charlene era plătit cu 250 de euro pe zi.

Palmero a dezvăluit în decembrie 2019 că Prințesa Charlene de Monaco a scos din buzunar „aproximativ 15 milioane de euro', în opt ani ca membru al familiei regale, deși alocația sa era limitată la „7,5 milioane de euro”.

„Este o nebunie!” a scris Palmero la acea vreme, potrivit Daily Mail. „Nu am niciun control asupra cheltuielilor prințesei”.

Citește și:
Controversă în familia regală a Spaniei. Regina Letizia, acuzată că ar fi avut o aventură cu fostul ei cumnat

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people