Festivalul de la Cannes 2024: cele mai spectaculoase ținute din prima zi pe covorul roșu

Festivalul de la Cannes 2024 a debutat în forță, cu un covor roșu plin de celebrități, ținute glam și momente memorabile. Iată care sunt vedetele care ne-au atras atenția.

Festivalul de la Cannes 2024 nu avea cum să nu ridice așteptările iubitorilor de film și modă peste toate standardele de până acum. Unul dintre cele mai vechi festivaluri de film ale lumii, Cannes are mereu de toate: ținute memorabile, filme emoționante, dramă cât cuprinde și, uneori, și premii pentru cineaștii din România. Dar trebuie să recunoaștem că unul dintre punctele forte ale festivalului este reprezentat de neegalatul său covor roșu. Cât de des avem, până la urmă, ocazia să vedem starurile internaționale ale filmului, zile la rând, pozând cu grație, uneori de mai multe ori pe zi, în ținute diferite, la premierele feluritelor pelicule intrate în competiție?

Nu ne rămâne să ne bucurăm pentru tot ceea ce vedem la Festivalul de la Cannes 2024 – și să așteptăm cu sufletul la gură apariția în cinematografe a filmelor care debutează aici.

Dar, până atunci, putem totuși să ne bucurăm de covorul roșu de la Festivalul de la Cannes 2024, care nu a dezamăgit în prima zi, când juriul s-a reunit pentru prima dată, a avut loc ceremonia de deschidere, iar starurile au defilat pe croazetă în ținute alese cu atenție, semn că chiar și lor le-a fost dor de apariții publice în stil mare.

Dar cum Festivalul de la Cannes de-abia a început, cu siguranță vom avea multe de zis despre ținute și în zilele următoare, mai cu seamă că vedetele vor avea atâtea oportunități să se pozeze, fie la film, fie la petrecerile adiacente, pe plajă și în întregul oraș care devine, în fiecare vară, centrul mondial al glamour-ului.

Demi Moore, rol special la Festivalul de la Cannes 2024

Demi Moore se întoarce anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes. Nu doar pentru a-și promova noul film, „The Substance”, care va fi prezentat în cadrul competiției, ci și pentru a prezenta gala amFAR. Actrița, în vârstă de 61 de ani, revine la evenimentul de strângere de fonduri pentru cercetările SIDA după 27 de ani.

„Suntem entuziasmați și recunoscători să o avem pe Demi Moore alături de amfAR la Cannes”, a declarat Kevin Robert Frost, directorul general al organizației, într-o declarație. „Ea ni s-a alăturat la gala din 1997, ajutând la strângerea de fonduri esențiale pentru cercetarea în domeniul SIDA, iar de atunci a fost o susținătoare loială.”

Două filme româneşti, selectate la Festivalul de Film de la Cannes 2024

Documentarul „Nasty”, despre viața şi cariera tenismenului român Ilie Năstase, și filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” au fost incluse în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, care va avea loc între 14 şi 25 mai.

Documentarul „Nasty”, regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu, va fi prezentat în cadrul secţiunii Proiecţii Speciale la Festivalul de la Cannes 2024. Pelicula urmărește întreaga carieră a primului număr 1 din istoria clasamentului ATP, cu imagini de arhivă, de la primul US Open câștigat până la amprenta pe care marele sportiv a lăsat-o în lumea tenisului. Documentarul a fost lansat marți, 16 aprilie, la Sala Palatului, cu invitați de seamă precum Ion Țiriac, fostul mare jucător de tenis german Boris Becker, Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi.

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, este inclus la categoria Concurs. Lungmetrajul a fost filmat la finalul anului trecut, la Sfântu Gheorghe şi Dunavăţ. Pelicula spune povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinţilor săi, învaţă la Tulcea.

Citește și:
Cum au sărbătorit Rihanna și A$AP Rocky ziua de naștere a fiului lor, RZA. Băiețelul artiștilor a împlinit doi ani

Foto: Profimedia, PR (DIOR)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people