Fanii Eurovision 2023 acuză concursul că a fost „aranjat”. Suedia a câștigat trofeul

Fanii concursului muzical Eurovision au acuzat organizatorii că ar fi „aranjat” victoria Suediei, după ce Loreen a câștigat a doua oară.

Fanii Eurovision 2023 acuză concursul că a fost „aranjat”. Suedia a câștigat trofeul

Fanii Eurovision au acuzat concursul că a „aranjat” rezultatul pentru a permite Suediei să câștige. Telespectatorii susțin că organizatorii au orchestrat victoria lui Loreen pentru ca Suedia să fie gazda concursului anul viitor, care coincide cu cea de-a 50-a aniversare a victoriei ABBA.

Eurovision 2023, acuzat că a „aranjat” victoria Suediei

Fiecare dintre cele 26 de numere artistice a luptat pentru a pune mâna pe râvnitul trofeu în forma unui microfon de sticlă, dar Suedia a fost cea care a câștigat, Loreen intrând în istorie ca prima artistă care a câștigat concursul de două ori. Cu toate că piesa ei a ajuns la inimile sutelor de mii de telespectatori, unii internauți sunt de părere că rezultatul a fost unul fals.

„Uite, nu spun că este aranjat, dar… Suedia a câștigat cu un an înainte de aniversarea victoriei ABBA, mi se pare mult prea convenabil.”, „Nu se poate să fi aranjat totul pentru ca Suedia să poată găzdui evenimentul în ziua în care se împlinesc 50 de ani de la victoria ABBA, frate. Sunt sătul”, „Toată această aniversare ABBA și câștigarea Suediei mi se pare o coincidență prea mare, nu știu”, „Au vrut ca Suedia să câștige pentru ca ABBA să cânte la cea de-a 50-a aniversare a Eurovisionului în Suedia anul viitor”, sunt câteva dintre comentariile utilizatorilor de Twitter.

Grupul suedez ABBA a participat la concursul Eurovision din 1974 cu piesa Waterloo, iar Bjorn, Benny, Agnetha și Anni-Frid au atins imediat celebritatea după ce au câștigat. În 2024 se împlinesc exact 50 de ani de la victoria lor decisivă, mulți așteptându-se ca grupul să cânte la concursul de anul viitor. Suedia a fost lovită de mai multe acuzații de aranjamente, după ce fanii au observat, de asemenea, că microfonul lui Loreen a rămas conectat, chiar și după ce a cântat.

Pentru prima dată în istorie, o femeie a devenit de două ori câștigătorare a concursului Eurovision în calitate de interpretă. Suedeza Loreen s-a impus în marea finală de sâmbătă de la Liverpool, Anglia, piesa sa Tattoo obținând 583 de puncte în clasament. Nu este prima dată când un artist câștigă de două ori concursul, Johnny Logan din Irlanda câștigând de două ori în 1980 și 1987, dar Loreen a intrat în istorie ca prima femeie care a câștigat de două ori concursul.

Loreen, în vârstă de 39 de ani, s-a impus în fața altor 25 de țări. În urma ei, finlandeza Käärijä a obținut 526 de puncte, iar israelianca Noa Kirel a luat 362 de puncte. Acum, ca urmare a victoriei ei, competiția de anul viitor va avea loc probabil în Suedia.

Kate Middleton, interpretare inedită la pian

Competiția din acest an a avut mai mulți invitați speciali, inclusiv Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, care a contribuit cu o scurtă interpretare instrumentală la pian la filmul de deschidere. Prințesa de Wales s-a alăturat câștigătorilor de anul trecut, Kalush Orchestra, care au interpretat piesa câștigătoare, Stefania, la stația de metrou Maidan Nezalezhnosti din Kiev, Ucraina. Compozitorii, organizatorii și directorii muzicali Joe Price și Kojo Samuel au pus la cale spectacolul, iar acesta a fost înregistrat la începutul lunii mai în Crimson Drawing Room din Castelul Windsor.

Regele Charles al III-lea și Regina Consort Camilla au participat și anul acesta la competiție, vizitând M&S Bank Arena la sfârșitul lunii aprilie pentru a vedea cum decurg lucrurile. Charles, în vârstă de 74 de ani, și Camilla, în vârstă de 75 de ani, s-au întâlnit cu directorii BBC, cu personalul de producție și cu ucenicii și au făcut un tur în culise.

Citește și:
Shannen Doherty, primele imagini după ce a decis să divorțeze de Kurt Iswarienko

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people