Donald Trump, pus sub acuzare. Motivul pentru care fostul președinte se confruntă cu acuzații penale

Donald Trump este acuzat că ar fi plătit o actriță de filme pentru adulți pentru ca aceasta să nu divulge faptul că au întreținut relații sexuale.

Donald Trump, pus sub acuzare. Motivul pentru care fostul președinte se confruntă cu acuzații penale

Donald Trump intră în istorie drept primul fost președinte căruia îi sunt aduse acuzații penale. Acesta a fost acuzat pe 30 martie de un juriu al unui tribunal din New York. Potrivit juriului, Trump ar fi cumpărat tăcerea unei actrițe de filme porno, Stormy Daniels, pentru a ascunde că a avut o aventură cu ea. Acesta i-ar fi plătit lui Daniels suma de 130.000 de dolari chiar înainte de alegerile prezidențiale din 2016.

Fostul președinte neagă vehement acuzațiile care îi sunt aduse, susținând că este „complet nevinovat” și că este victima unei „persecuții politice.”

„Aceasta este persecuție politică și un amestesc într-o alegere electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, a declarat Donald Trump.

„Acesta este un atac la adresa țării noastre cum nu s-a mai văzut vreodată. Statele Unite sunt acum o țară de lumea a treia, o națiune într-un grav declin”, a mai scris fostul președinte al Statelor Unite ale Americii.

Alina Habba, avocata lui Trump, susține nevinovăția fostului președinte.

„Un fost președinte, un actual candidat și prietenul meu, președintele Donald J. Trump, este victima unei versiuni corupte și distorsionate a sistemului de justiție și a istoriei americane”, a declarat Habba.

„Președintele Trump a fost pus sub acuzare. Nu a comis nicio crimă. Vom lupta cu îndârjire împotriva acestei urmăriri politice în instanță”, au mai spus Susan Necheles și Joseph Tacopina, ceilalți doi avocați care îl reprezintă pe Trump.

Cu toate acestea, Stormy Daniels susține că a întreținut relații sexuale cu Trump în Nevada, în 2006, când acesta era căsătorit cu Melania.

Se pare că Donald Trump va ajunge marți la biroul procurorului federal din Manhattan, unde urmează să se predea.

„În această seară l-am contactat pe avocatul domnului Trump pentru predarea acestuia la Procuratura din Manhattan”, a declarat un reprezentant al procurorului general din Manhattan, Alvin Bragg.

Donald Trump se confruntă cu 30 de capete de acuzare legate de fraudă.

Citește și:
Gwyneth Paltrow a câștigat procesul privind accidentul de schi

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people