Dispută între Irina Schrotter și Eli Lăsean, designerii care au ales ținutele lui Carmen Iohannis pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea

Irina Schrotter și Eli Lăsean au comentat alegerile făcute privind ținutele purtate de Carmen Iohannis pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Dispută între Irina Schrotter și Eli Lăsean, designerii care au ales ținutele lui Carmen Iohannis pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea

Criticile și controversele din partea designerilor vestimentari din România au apărut în urma ținutelor alese de Prima Doamnă a României pentru ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, care a avut loc pe 6 mai. Carmen Iohannis a purtat două ținute la acest eveniment: un deux pieces roz, creat de Eli Lăscean și purtat la festivitățile premergătoare încoronării, și o rochie turquoise creată de Irina Schrotter, purtată la Westminster Abbey.

Cătălin Botezatu și-a exprimat părerea despre alegerile vestimentare ale Primei Doamne, spunând că prima ținută a fost una inspirată, în timp ce a doua ar fi avut nevoie de ajustări. Această afirmație a stârnit un conflict între designerii care au creat cele două rochii, Irina Schrotter și Eli Lăsean, care i-au răspuns criticilor făcute de Cătălin Botezatu.

„Trebuia puțin mai cambrată și mai atent lucrată. Mantoul care acoperă rochia este, la fel, din brocard, sunt culori frumoase, pantoful este unul ok, nu a dat greș cu el. În ceea ce privește rochia cred că trebuia puțin mai cambrată, acele pliuri care se văd ar fi trebuit mult mai atent lucrate, sau poate simplul fapt că a fost închis mantoul arată acest aspect șifonat. Prima doamnă nu are cercei, are o cruciuliță, comentabilă această alegere. Nu punem la o apariție pe care o avem la casa regală un lănțișor cu cruciuliță. La fel, geanta cu lanț nu este o alegere bună. Trebuia să opteze pentru un clutch, așa cum are Principesa Margareta. În momentul în care faci o poză cu geanta cu lanț îți va „sugruma” umărul și îl va deforma, ceea ce a și făcut în cazul de față. Mă bucur, însă, că prima doamnă a asimilat rochiile și fustele care depășesc și acoperă genunchiul”, a declarat designerul pentru Unica.

Reacția lui Eli Lăsean și a Irinei Schrotter

Au apărut și reacțiile designerilor care au creat ținutele purtate de Carmen Iohannis la evenimentul regal. Eli Lăsean a declarat că ar fi preferat să fie aleasă să îi creeze și a doua ținută, în locul rochiei propuse de Irina Schrotter, și că nu este de părere că aceasta a avantajat-o pe Prima Doamnă a României.

„Eu am îmbrăcat-o în ziua sosirii, în ținuta roz. Mi-ar fi plăcut să poarte și cealaltă ținută a noastră, un roz prăfuit, la ceremonie, care după mine era ceea ce trebuia. Noi i-am făcut două, dânsa a preferat-o pentru ceremonie pe cea de la Irina Schrotter. Părerea mea e că ar ar fi fost aplaudată dacă purta rochia roz. Eu țin foarte mult la dânsa, îmi pare rău atunci când e criticată. Totuși, sunt de acord cu criticile, ele sunt productive. Având în vedere că eu sunt designerul dânsei, n-aș vrea să comentez prea multe. Haina (n.r: creația Irinei Schrotter) nu era mărimea dânsei, mânecile erau prea lungi. Nu o avantaja deloc. Repet, eu țin mult la dânsa, chiar îmi pare rău”, a declarat Eli Lăslean pentru cancan.ro.

În schimb, conform Irinei Schrotter, pentru un eveniment de o asemenea importanță cum a fost încoronarea Regelui Charles al III-lea, ținuta Primei Doamne trebuia să fie confortabilă, având în vedere că ceremonia a durat câteva ore și vremea a fost ploioasă. De asemenea, creatoarea de modă afirmă că pozele analizate de Cătălin Botezatu nu sunt reprezentative pentru ținutele purtate de Carmen Iohannis și că acestea arată mult mai bine în realitate.

Citește și:
Anca Dumitra, imagini inedite din luna de miere. Ce destinație de vis a ales actrița

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people