Desi silueta ei a reprezentat centrul mai multor controverse legate de boli de alimentatie, apropiatii actritei sustin ca aceasta pur si simplu ducea un stil de viata sanatos. In principiu, dieta lui Audrey consta in multe cereale, fructe, legume si putina carne. La micul dejun manca o felie de paine neagra cu gem, la pranz, carne slaba sau paste cu legume proaspete din gradina ei, iar la cina supa de pui cu legume.
Ii placeau foarte mult pastele, mancand aproape zilnic o portie. Preferatele ei erau cele cu sos de rosii, iar in cartea scrisa despre felurile de mancare preferate ale mamei sale, fiul lui Audrey, Luca Dotti, sustine ca actrita ar fi putut trai doar mancand paste cu sos de rosii. De asemenea, el sustine ca marea ei placere era ciocolata, si ca zilnic manca o bucata. Audrey avea propriul sertar cu ciocolata si nu accepta ca nimeni sa ii manance din sertar. Acest lucru, dar si faptul ca actrita manca intotdeauna portii mici de mancare, vin din experienta razboiului, cand nazistii i-au privat pe olandezi de mancare, iar singura hrana a acestora erau lalele fierte sau painea facuta din mazare, astfel incat in copilaria ei, ea a simtit pe propria piele foametea si a invatat sa aprecieze mancarea.
Citeste si:
Reteta de spaghete preferata de Audrey Hepburn
O alta regula pe care Audrey o respecta intotdeauna era cea de a lua micul dejun in fiecare dimineata, chiar si atunci cand tinea post o zi in fiecare luna, mancand doar iaurt fara grasime si mere rase. Desi singurul sport pe care il practicase a fost baletul, Audrey se mentinea prin plimbari lungi alaturi de partenerul ei de viata, Robert Wolders.
Text: Maria Chitu
Foto: Arhiva Revistei ELLE