Chef Cătălin Scărlatescu a reușit să slăbească peste 50 de kilograme cu ajutorul unui regim alimentar bazat pe legume și fructe.
Chef Cătălin Scărlătescu a ajuns în atenția publicului mulțumită rolului de jurat pe care l-a avut într-o emisiune culinară. Însă, deși acum acesta se poate mândri cu o condiție fizică extrem de bună, lucrurile nu au stat întotdeauna așa. Chef Scărlătescu a cântărit la un moment dat peste 120 de kilograme. Când medicul său l-a informat că din cauza greutății mult peste limita normală își pune sănătatea în pericol, fiind chiar în pericol de moarte, Cătălin a decis să își schimbe stilul de viață.
Juratul emisunii „Chefi la cuțite” a declarat în mai multe rânduri că primul lucru pe care l-a făcut a fost să renunțe la pâine. Apoi, s-a orientat către o dietă strict bazată pe crudități. Meniul său includea salate proaspete cu castraveţi şi roşii, spanac şi ştevie, dar şi multe fructe, mere, grapefruit, prune dar şi migdale, anunță site-ul Antena 3.
„Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, a declarat Cătălin Scărlătescu într-un interviu.
Juratul a mai precizat și că regimul durează câteva luni, poate chiar un an, și că nu este deloc ușor de urmat. În plus acesta îi sfătuiește pe cei care vor să îi urmeze exemplul, să consulte înainte un medic nutriționist.
„Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete de capul nostru. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, roșii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a dezvăluit Cătălin într-o emisiune TV, conform Antena 3.
Ba mai mult decât atât, Scărlătescu a eliminat din dieta sa și carnea, alcoolul, dulciurile și tutunul și mărturisește că acum mănâncă doar preparate gătite de el.
Foto: Antena 1