Delia, despre experiența inedită din Himalaya. Cu ce impresii a rămas artista: „Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă cu corpul și mintea ta”

Delia a oferit detalii despre toată experiența sa în munții Himalaya.

Delia, despre experiența inedită din Himalaya. Cu ce impresii a rămas artista: "Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă cu corpul și mintea ta"

Delia s-a întors recent din Nepal, unde a avut parte de una dintre cele mai incredibile aventuri. Artista a povestit care sunt impresiile sale despre traseul pe care l-a făcut până pe Everest Base Camp și a dezvăluit avantajele și dezavantajele unei astfel de experiențe unice.

Delia, experiență incredibilă în Himalaya

Într-un video postat pe TikTok, Delia le-a povestit fanilor ei cum a decurs excursia sa în munții Himalaya. Cântăreața a oferit foarte multe detalii, de la momentul în care a ajuns, ce a văzut pe traseu, dar și cum s-a adaptat situației.

„Din avion mi-am dat seama că am de-a face cu niște munți uriași, absolut gigantici. Știam că sunt îndrăgostită de munții ăștia, și de munți în general, dar ce am simțit acolo… E ceva, simți o chestie, e o energie. (…) Pe lângă tot acest zen, simți că nu ai aer, la propriu. La peste 4.000 de metri începi să simți. Pot să spun că sunt norocoasă pentru că toată vara am fost pe munți și m-am obișnuit cu anumite altitudini.

Am ajuns. (…) Din Lukla se încep traseele către Base Camp și stai în fiecare sătuc câte o seară, te aclimatizezi. Lukla cred că e pe la 2.000 și ceva altitudine. Am ajuns, am dormit, cazările sunt de bun simț, nimic lux și opulență, strictul necesar. De multe ori nici strictul necesar, dar nu mă plâng. Nu am nicio problemă! Este posibil să nu ai curent, apă, iar cu cât urci mai mult în altitudine, orice chestie gen wi-fi plătești. Nu vă imaginați că este foarte scump, nu este.

Recomand experiența cu porter și sherpa. O să fie foarte multă experiență culturală și o să vezi cum trăiesc oamenii aceia, o să treci prin multe sate. O să îi vezi pe oameni spălându-și hainele, făcând lucruri de zi cu zi. O să vezi foarte multe animăluțe pentru că ruta asta din Lukla în Everest Base Camp este strada lor principală. Ei nu au drumuri, nu se merge cu mașina în această zonă. Practic vei merge tu și mulți alți turiști pe acest drum, unde merg și iaci, capre, măgari, cai.”, a povestit Delia pe TikTok.

Delia și soțul ei au stat în tea house, unde au dormit în condiții dificile. Lipsa de curent, precum și oboseala acumulată în tipul zilei își spuneau cuvântul, fiindu-le dificil să se odihnească.

„Cazarea într-un tea house este 5 dolari pe seară, o cameră. Mâncarea este un mix între cea indiană și cea tibetană. Mai precis, mănânci mult orez, curry, o să bei mult ceai de ghimbir, trebuie să te hidratezi foarte mult. Este foarte important să bei 3-4 litri pe zi. Cred că ăsta mi-a fost cel mai greu lucru, să beau apă. La altitudinea aia nu-ți mai vine să mănânci. O să simți că ți-e greață, că nu-ți mai arde de mâncare. Asta e o capcană pentru că îți trebuie energie să urci mai departe și să ajungi în tabăra principală și să duci experiența la bun sfârșit.

Este foarte interesant să vezi ce se întâmplă cu corpul și mintea ta la peste 4.000 de metri pentru că devii alt om. Reacțiile sunt mai lente, gândirea devine mai lentă. Ai senzația că te prostești. Ai momente când ți-e atât de greu să mergi și drept. Important e să nu te grăbești, să faci pauze. Cu cât mergi mai lent, cu atât e mai bine. Aici începe greul, în sătucurile la altitudine serioasă. Începe să lipsească curentul. Cel mai nasol este că începi să nu mai dormi noaptea. Deja de pe la 3.000 și ceva începeam să avem probleme cu somnul.”

Votează-ți aici favoriții la ELLE Style Awards 2023 și câștigă super premii!

Cu toate că a fost o provocare greu de dus până la capăt, Delia s-a declarat mai mult decât fericită că a reușit să ducă traseul pe care și l-au propus la bun sfârșit. Ba mai mult, priveliștile de care a avut parte au făcut ca totul să merite și este nerăbdătoare să se reîntoarcă anul viitor.

„Am avut momente când am simțit că îmi vine să mă întind pe jos și că nu mai merg. Au fost și momente grele, dar cele de bucurie și fericire când vedeam că încep să se vadă munții în toată splendoarea… Vedeam vârfuri, vedeam Everest… Cumva mă simțeam pe altă planetă și nu-mi venea să cred. Mi se pare în continuare ireal. (…) Te aclimatizezi greu, noi nu am avut timpul necesar. Cred că ai nevoie de 14 zile, noi am făcut acest traseu în 7 zile, pe fugă.”

@delia Despre Nepal!#part1 ♬ original sound – Delia

Citește și:
Courteney Cox, omagiu emoționant pentru Matthew Perry: „Sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare moment pe care l-am trăit cu tine'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people