De ce Dana Rogoz nu ia în calcul să se mute din România împreună cu familia: „O decizie de acest gen…”

Dana Rogoz a vorbit despre tentația de a se muta din România.

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, formează unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz-ul autohton. S-au căsătorit în 2012 și au împreună doi copii, pe Vlad, în vârstă de 10 ani, și pe Lia, care are 3 ani. Regizorul mai are un băiat, pe nume Barbu, dintr-o căsnicie anterioară.

Într-un interviu acordat recent, Dana Rogoz a vorbit despre tentația de a se muta din România și de ce nu ia în calcul acest aspect.

„Ne-a mai trecut așa prin minte gândul ăsta. În general ne trece când se întâmplă ceva nasol sau când ai probleme cu un spital sau zici: ‘Băi, pentru copiii noștri’. E grea o decizie de acest gen oricum. Adică la modul concret ar fi foarte, foarte greu, mai ales că profesia mea se leagă de limba română în mare parte. Eu joc în limba română, e greu să joc în străinătate. Sigur că poți să joci, dar e puțin probabil. Atunci s-ar pune problema legată de veniturile pe care le-am avea pe cap de familie”, a spus Dana Rogoz, la Fresh by Unica.

Actrița a mărturisit că nu și-a propus ca cei doi copii ai săi să plece din țară atunci când vor fi mai mari, pentru studii sau definitiv.

„E complicat, e o decizie foarte greu de luat. Poate că o vor face ei. Și atunci vom reconsidera dacă ne mutăm după ei, (…) Evident că există și opțiunea asta, dar există toate opțiunile. Nici nu sunt genul de părinte care are deja planul ăsta făcut. Nu văd chiar așa, copil pentru export. Știi, îi punem și un nume străin. (râde) (…) Într-adevăr, poate că ei vor avea alte opțiuni pe care noi nu le-am avut în generația noastră și poate că nu o să mai fie necesară o plecare. Adică nu înseamnă că orice școală din străinătate e neapărat mai bună decât o școală din România. Adică e greu de spus, deci există și opțiunea asta, desigur, dar nu e ‘doar asta îmi doresc pentru ei'”, a explicat actrița pentru sursa citată.

Ce limite le impune Dana Rogoz celor doi copii în ceea ce privește tehnologia

Dana Rogoz a vorbit recent despre limitele pe care le-a impus celor doi copii ai ei în ceea ce privește accesul la tehnologie. Vlad și Lia au vârste diferite, așa că regulile stabilite de actriță și soțul ei sunt personalizate. 

„Nu le-am interzis accesul nici la telefon, nici la televizor, însă nu au gadget-urile lor. La Vlad, deși are colegi care au deja telefon mobil, nu mi s-a părut necesar să aibă telefon. Dacă au nevoie, ne cer nouă. Vlad e în altă etapă, are anumite teme pe care le primește pe diferite aplicații, trebuie să citească cărți în limba engleză. Tehnologia a intrat în viața lor și nu este ceva de care să ne îngrozim! Chiar cred că poate să fie folosită înțelept. La Lia este, într-adevăr, mai simplu: „Nu mai merge, s-a stricat!”. Încă crede acest lucru, iar televizorul poate să fie oprit”, a declarat Dana Rogoz pentru Ego.ro.

În timp ce Lia este încă la o vârstă fragedă, pentru fiul ei, Vlad, Dana Rogoz are o regulă foarte clară despre timpul petrecut cu diverse dispozitive. 

„Cu Vlad, în schimb, e clar pus cronometrul, are 30 de minute pe zi, o oră în weekend. Uneori renunță singur la cele 30 de minute! Am avut o regulă la care tot revenim, într-o perioadă a funcționat foarte bine. Când avea mai mult timp avea voie la gadget-uri timp de 30 de minute dacă citea 30 de minute înainte. A citit foarte multe cărți!”

„Îl ducem noi la școală, îl luăm noi, nu simte nevoia unui telefon. Are un ceas pentru vacanțe, prin care putem să îl urmărim. Îi oferă un plus de siguranță și de independență! Dacă vrea să meargă mai departe de noi îi zic: Sigur, e OK! Dacă e, ne găsim!'. E un fel de plasă de siguranță mai mult psihică. Nu vreau să îi transmit că lumea e îngrozitoare și nu se poate mișca până la magazinul din colț.”

De asemenea, Dana Rogoz a mai povestit și despre alte indicații pe care i le-a oferit fiului ei, astfel încât să evite tot soiul de probleme. 

„Cu el am o comunicare deschisă și îi spun că nu orice vede pe Internet e sigur: „Dacă vezi o imagine care te sperie, nu este potrivită sau îți dă o stare neplăcută, imediat îmi spui și blocăm acel creator de conținut.” I-am explicat și regulile, să nu dai datele personale, să nu trimiți poze cu tine. Sunt și lucruri care se pot întâmpla și încerc să le evit, dar nu mi se pare o soluție să îi ținem foarte departe. Mi se pare că ajungem să facem din tehnologie un fruct interzis pe care ajung să îl dorească și mai mult!”, a mai spus Dana Rogoz pentru sursa citată. 

Citește și:
Raluca Bădulescu, dezvăluiri inedite despre fiul ei, Alex, și partenera acestuia: „Dacă vede că vorbesc de el…'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people