Cum s-a schimbat viața Dianei Dumitrescu după ce a renunțat la religia ortodoxă și a trecut la cea penticostală: „Ce e mai pur și mai frumos decât…”

Diana Dumitrescu se declară foarte fericită și împlinită datorită deciziei pe care a luat-o.

Diana Dumitrescu a uimit recent pe toată lumea cu noile sale declarații despre convertirea de la creștinism ortodox la religia penticostală. Actrița a oferit detalii despre această schimbare semnificativă în viața sa și a dezvăluit motivele pentru care a decis să se convertească la altă religie.

„Da, sunt un alt om. Sunt mult mai împlinită, împăcată, liniștită. (…) S-a întâmplat ceva în Biserică pe 1 ianuarie. Mi-a vorbit Dumnezeu prin predică și muzică. Eu l-am cunoscut pe Dumnezeu și atunci când Dumnezeu îți vorbește, trebuie să Îl urmezi. E greu de descris în cuvinte. Când te rogi, eu cred că e important să te rogi cu sinceritatea unui copil. Eu cred că nu e nimic mai bun în viață decât să mergi după voia Domnului și după Scriptură”, a declarat Diana Dumitrescu invitată în emisiunea La Măruță.

Diana Dumitrescu se declară foarte fericită și împlinită datorită deciziei pe care a luat-o.

„De câte ori ajung la biserică sunt un copil și experiența mea îmi spune că atunci când ești în biserică și te rogi, să te rogi cu sinceritatea unui copil. Pentru că oricum Dumnezeu ne cunoaște și Dumnezeu ne știe sufletele și mințile, el oricum are așezată viața noastră înainte, el o știe deja. Cel mai bine e să fii sincer. Ce e mai pur și mai frumos decât sinceritatea unui copil. Cumva așa mă simt și faptul că ajuns să mă simt așa, acolo, încerc să aduc și acasă, de aici convertirea pentru că e foarte greu să împaci ambele vieți, adică viața lumească cum e numită și cu viața de biserică. Încerc din ce în ce mai mult să aduc și acasă, ca să fac această schimbare pentru că mi-o doresc”, a mai povestit actrița.

Diana Dumitrescu, despre religia penticostală

În cadrul podcastului „Ameritat cu Nasrin”, Diana Dumitrescu a împărtășit că, de când a început să frecventeze biserica penticostală, a învățat să se roage și să comunice cu Dumnezeu într-un mod mult mai profund. Ea a subliniat că schimbarea religiei nu a fost o decizie luată pe neașteptate, ci a venit după o perioadă îndelungată în care s-a gândit la acest lucru.

„Nu știam să mă rog. Am învățat să mă rog și cum să-i cer lui Dumnezeu lucrurile de care consider că am nevoie, dar totuși le las în mâna lui pentru că el știe mai bine. Îmi doresc să mă convertesc la penticostali. Eu l-am descoperit pe Dumnezeu acolo. Este numai alegerea mea și indiferent cine sau ce îmi spune, este convingerea mea și dorința mea de a face acest lucru. Eu acolo l-am găsit pe Dumnezeu. Acolo am rezonat și acolo am vorbit cu Dumnezeu. Acolo mi-a răspuns la întrebări prin diverse forme. În momentul în care viața ta este mai liniștită, mai blândă și mai bună, și cu tine, și cu cei din jur, prin prisma a ceea ce se întâmplă acolo este alegerea mea dacă o să fac asta. Și o voi face pentru că îmi doresc. Simt că în momentul în care o să mă simt pregătită să fac acest pas, la penticostali alegi să te botezi în momentul în care ești pregătit să trăiești viața fără de păcat”, a povestit Diana Dumitrescu în podcastul „Ameritat cu Nasrin”.

Diana Dumitrescu a subliniat că această decizie este una strict personală, explicând că în noua sa credință l-a găsit pe Dumnezeu într-un mod cu totul diferit și profund, în ciuda criticilor cu care s-a confruntat din partea celor din jurul ei.

„Am început să citesc Biblia. Nu am citit-o niciodată până la 40 de ani. Nu am deschis-o în viața mea până acum. În momentul în care citești Biblia se face liniște în jurul tău și dacă ceva te deranjează, te oprești. Pe mine mă liniștește foarte tare, iar mersul în biserica lor pe mine mă ajută mult. Cultul penticostal te învață să îți iubești aproapele, indiferent de religie, culoare, nu contează, ideea e să poți să îți iubești aproapele și să te rogi pentru cei dragi. Înveți automat să te rogi, eu plâng când oamenii se roagă lângă mine, sunt persoane care se roagă cu voce tare.”

Întrebată despre impactul botezului și tranziția oficială la cultul penticostal asupra vieții sale, Diana a explicat că nu se așteaptă la schimbări semnificative, ci mai degrabă la unele subtile. Actrița a subliniat că viața sa cotidiană va rămâne în mare parte neschimbată.

„Să fii un om decent, să nu mai porți fuste foarte scurte, decolteuri, să nu te duci machiată la biserică. Noi trăim totuși în 2024, că dacă ne luăm după Scriptură, femeile nu umblă prea dezbrăcate. O să vorbesc, o să-l întreb și pe pastor, încă întreb referitor la schimbări”, a explicat ea.

Citește și:
Imaginile cu care Antonia a surprins pe toată lumea. Artista a pozat nemachiată și și-a impresionat fanii

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people