Sorin Bontea este unul dintre cei mai renumiți bucătari din România, și alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, a format o echipă excepțională în juriul emisiunilor culinare, devenind astfel o figură cunoscută la nivel național. Cu toate acestea, chef Sorin Bontea nu s-a ferit să vorbească și despre perioada anterioară celebrității, dezvăluind cu ce se ocupa înainte de a deveni cunoscut în întreaga țară.
Sorin Bontea a vorbit deschis despre primele sale locuri de muncă. Chef-ul a dezvăluit că nu a avut parte de un traseu ușor către cariera de succes pe care o are acum. La vârsta de doar 16 ani, acesta a intrat în lumea gastronomiei ca ajutor de bucătar și a dat detalii și despre venitul pe care îl câștiga la acea vreme.
Cum a început cariera lui Sorin Bontea
După o perioadă de 3 ani petrecută în acel post, Sorin Bontea a fost trimis în armată, însă s-a întors ulterior și s-a reorientat către același sector de activitate, adică bucătăria. Sorin Bontea a vorbit deschis despre experiența sa profesională și cum a ajuns un bucătar de renume.
„Am câștigat primii bani la muncă, m-am angajat la 16 ani. Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. Primii ani în bucătarie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică', a spus Sorin Bontea, potrivit Wowbiz.ro.
În 2005, Sorin Bontea a făcut alegerea de a pleca din țară din cauza faptului că rămăsese fără loc de muncă. Mai precis, el s-a îmbarcat pe un vas de croazieră pentru a-și susține financiar familia. Inițial, el credea că va fi departe de copiii și soția sa doar pentru câteva luni, dar în cele din urmă a lucrat în străinătate timp de 14 ani.
„În 2005 am rămas fără serviciu. Am decis că trebuie să fac ceva, aveam 2 copii deja. Am luat taurul de coarne și am plecat afară. M-am gândit că o să fie pentru câteva luni și, într-un final, s-au făcut 14 ani dus-întors. Așa mi-am petrecut viața. Dacă ar fi să o iau de la început, nu aș mai face asta. Când ești tânăr vezi lucrurile diferit.', a dezvăluit Sorin Bontea, în cadrul emisiunii culinare, unde ocupă un loc la masa juriului.
Citește și:
Sean Penn și iubita sa, Olga Korotyayeva, surprinși în ipostaze romantice pe aeroportul din Nisa
FOTO: Arhivă ELLE