Compania lui Robert De Niro, găsită vinovată în procesul intentat de fosta asistentă a actorului

Compania lui Robert De Niro trebuie să îi plătească lui Graham Chase Robinson, fosta asistentă a actorului, daune în valoare de 1.2 milioane de dolari.

Compania lui Robert De Niro, găsită vinovată în procesul intentat de fosta asistentă a actorului

După aproape cinci ore de deliberări, juriul de la tribunalul federal din New York City a declarat că firma lui Robert De Niro, Canal Productions, este vinovată de discriminare de gen si represalii în procesul intentat de fosta asistentă a actorului, Graham Chase Robinson. Deși actorul în vârstă de 80 de ani nu a fost găsit personal răspunzător în procesul civil, firma sa va trebui să îi plătească lui Robinson daune în valoare de 1.2 milioane de dolari.

„Suntem încântați că juriul a văzut ceea ce am văzut și noi și a dat un verdict în favoarea lui Chase Robinson împotriva companiei lui Robert De Niro, Canal Productions. Nu numai că doamna Robinson a câștigat procesul împotriva Canal, dar juriul i-a dat complet dreptate doamnei Robinson, constatând că afirmațiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de temei”, a declarat avocatului lui Robinson, David Sanford, potrivit People.

Robinson l-a acuzat pe actorul în vârstă de 80 de ani că i-a adresat remarci sexiste și că i-a atribuit „sarcini de lucru stereotipice, care nu erau în concordanță cu postul ei.” Robinson a mai susținut și că Robert De Niro a tratat-o ca pe o „soție de birou” și a obligat-o să îndeplinească sarcini nepotrivite, inclusiv să îi spele cearceafurile sau „să îl scarpine pe spate.”

Întrebat despre cea din urmă cerere, Robert De Niro a recunoscut că s-a întâmplat poate „de două ori.” Dar a adăugat și că „Niciodată nu a fost făcută cu lipsă de respect.”

Nervos, actorul a ridicat vocea în timpul procesului, strigând: „Fiecare lucru cu care încearcă să mă prindă este o prostie! Să îți fie rușine, Chase Robinson!”. Apoi și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă.
Cu toate astea, Robert De Niro a recunoscut că a numit-o pe Robinson „irascibilă', „obraznică” și „răsfățată” în timp ce era angajata lui. „Da, bine, am certat-o”, a mai mărturisit actorul.

Graham Chase Robinson a susținut că Robert De Niro și Canal Productions au încălcat Legea drepturilor omului din New York. La rândul său, actorul a dat-o în judecată pe Robinson in 2019 pentru suma de 6 milioane de dolari, acuzând-o că a folosit incorect fondurile companiei în scop personal și că a vizionat filme în timpul programului de lucru.

Citește și:
Meryl Streep, prima apariție publică de la despărțirea de soțul ei, Don Gummer. Actrița nu renunță la verighetă

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people