Claudette, sora lui Celine Dion, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a artistei: “Și-a pierdut controlul asupra mușchilor”

Celine Dion se luptă cu o boală neurologică incurabilă, numită  „Stiff Person Syndrome”.

Claudette, sora lui Celine Dion, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a artistei: “Și-a pierdut controlul asupra mușchilor"

Claudette Dion, sora lui Celine Dion, a vorbit recent despre starea de sănătate a artistei, care a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică rară, numită „Stiff Person Syndrome”. Aceasta a declarat pentru 7 Jours că afecțiunea s-a agravat în ultima perioadă, făcând-o pe cântăreața în vârstă de 55 de ani „să își piardă controlul asupra mușchilor”.

„Ceea ce îmi frânge inima este că ea a fost întotdeauna disciplinată. Întotdeauna a muncit din greu. Mama noastră i-a spus mereu: ‘O vei face bine. O vei face cum trebuie'”, a declarat sora artistei.

Aceasta a adăugat și că Celine își dorește să cânte din nou, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă.

„Este adevărat că atât în visurile noastre, cât și în ale ei, scopul este să se întoarcă pe scenă. Cum? Nu știu”.

În decembrie 2022, Celine a anunțat că va trebui să anuleze turneului său mondial, Courage, din cauza bolii incurabile care îi afectează mușchii – inclusiv corzile vocale și inima.

„Corzile vocale sunt mușchi, iar inima este, de asemenea, un mușchi”, a spus Claudette în timp ce vorbea pentru 7 Jours. Pentru că este un caz dintr-un milion, oamenii de știință nu au făcut prea multe cercetări, pentru că nu a afectat atât de mulți oameni.”, a mai declarat Claudette.

Aceasta a mărturisit că Dion este în prezent îngrijită de sora lor, Linda, și că lucrează îndeaproape cu cercetători specializați în această afecțiune.

„Nu putem găsi niciun medicament care să funcționeze, dar este important să avem speranță”, a dezvăluit Claudette Dion în această vară pentru Le Journal de Montreal.

„Sincer, cred că are nevoie mai ales de odihnă. Întotdeauna dă tot atunci când cântă, întotdeauna încearcă să fie cea mai bună și în top. La un moment dat, inima și corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să le asculți.”

Claudette Dion a mai precizat și că sora lor, Linda, locuiește acum împreună cu artista, în casa ei din las Vegas.

„Când o sun pe [Celine] și este ocupată, vorbesc cu sora mea, Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că muncește din greu.”

Celine Dion a anunțat că este nevoită să anuleze turneul Courage World Tour, care ar fi trebuit să debuteze în luna august la Amsterdam. Artista în vârstă de 55 de ani a precizat că boala cu care se luptă o împiedică să susțină cele 42 de concerte pe care le avea programate. O sursă apropiată a vorbit despre decizia artistei, mărturisind că, deși își dorește să se întoarcă pe scenă, momentan, starea de sănătate nu îi permite acest lucru.

„Cu siguranță, scopul este ca ea să plece din nou în turneu, dar după ce se va simți mai bine. În acest moment, se concentrează pe sănătatea ei. Nu putea continua să amâne spectacolele – nu era corect față de fani”, a spus sursa, potrivit PEOPLE.

Precizarea a venit la doar câteva zile după ce Dion a anunțat pe rețelele sociale că trebuie să anuleze turneul din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. De asemenea, aceasta a ținut să sublinieze că își dorește să se întoarcă pe scenă și le-a cerut scuze fanilor pentru anularea concertelor.

„Îmi pare atât de rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată… și chiar dacă mi se rupe inima, este mai bine să anulăm totul până când voi fi cu adevărat pregătită să mă întorc pe scenă… Nu mă dau bătută… și abia aștept să vă văd din nou! – Celine xx”, a scris cântăreața pe Twitter.

Citește și:
Noi detalii îngrijorătoare despre starea de sănătate a lui Bruce Willis. Ce au declarat apropiații actorului

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people