Cine este Viky Rader, creatoarea de conținut de pe coperta ELLE de septembrie

Viky Rader este creatoare de conținut și director creativ pentru propriul brand, mama foarte fashionable a patru copii și totodată prezența notabilă de pe coperta ediției de septembrie a revistei ELLE România.

Cine este Viky Rader, creatoarea de conținut de pe coperta ELLE de septembrie

Născută în Ucraina și trăind acum în Germania, Viky Rader este una dintre cele mai stylish prezențe pe care le poți întâlni la săptămânile internaționale ale modei, o apariție mereu fresh, cu ținute din care transpare mereu aprecierea ei pentru modă, dar și o anumită reținere, o aplecare spre un stil măsurat, elegant și relativ discret.

Creatoare de conținut, fost model, colaboratoare a numeroase brand-uri de modă, Rader este totodată mama a patru copii și fondatoarea Viky Rader Studio, un label sub care își exprimă creativitatea, dar și preocuparea pentru moda făcută altfel, gândind piese clasice, care pot funcționa pentru a crea o capsulă și pot fi purtate mulți ani de-acum înainte, contemporane și practice, în același timp versatile și timeless. În plus, Rader și-a pus în acest demers și interesul pentru circularitate, azi o cerință obligatoriu de îndeplinit în lumea modei. Astfel, hainele Viky Rader Studio sunt deseori realizate din stocuri de materiale rămase de la casele europene de lux, cu grijă pentru condițiile în care sunt produse și cu un design ce ia în considerare încă din faza de concept aspectul sustenabilității.

Cariera ei în modă a debutat cu câștigarea unui concurs de frumusețe în Ucraina natală, la vârsta de doar 17 ani. De atunci a început și munca sa ca model, care a purtat-o inițial în Coreea, China și Japonia, și după în Germania. La Munchen a obținut un nou contract cu o agenție nouă, iar după propriile spuse, la câteva zile de la sosirea în oraș, și-a întâlnit dragostea. Câteva luni mai târziu era căsătorită cu Klaus Rader. Succesul în online a venit odată cu contul său de Instagram, Viky and the Kid, așa cum este cunoscută de la debutul în branșă. Departe de a fi doar încă un creator de conținut specializat în moda de lux, Rader este cunoscută și pentru inițiativele sale caritabile, multe dintre ele prinzând contururi consistente după izbucnirea războiului din Ucraina, moment în care aceasta a pus umărul la ajutorarea refugiaților din țara sa.

Recent, Viky Rader a decis să sprijine prima ediție a Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week, care va avea loc în luna octombrie, pozând într-un editorial exclusiv în ținute realizate de designeri din România, Ucraina, Georgia și Republica Moldova. Dincolo de imaginile stilizate de Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu și surprinse de Michael Groeger, pe care le poți vedea în revistă; Rader a povestit cu reporterul ELLE Anca Stratulat despre viziunea sa asupra modei.

„Cheia este să devenim mai selectivi și atenți în alegerile noastre, ceea ce este esențial pentru ca
brand-urile și designerii să prospere. Industria se confruntă cu provocări semnificative, dar cred că aceste dificultăți ne vor întări, în cele din urmă. Lumea se schimbă rapid, iar consumul conștient este viitorul. Este vorba despre a pune calitatea înaintea cantității, o viziune pe care o susțin cu tărie.”, a povestit Rader despre perspectiva sa asupra evoluției industriei.

Totodată, Viky Rader a povestit și despre cum arată munca sa acum, la scurt timp după nașterea celui de-al patrulea copil, care a și însoțit-o la ședința foto, și despre căutarea echilibrului în tot ceea ce face.

„Echilibrarea aceasta a fost cea mai mare provocare pentru mine, mai ales după venirea pe lume a Allegrei. Totul s-a schimbat din nou și ne adaptăm zi de zi. Este frumos, dar provocator. Am învățat că perfecțiunea este evazivă și fiecare zi este unică. Încerc să abordez viața cu relaxare și să savurez fiecare moment, deoarece copiii cresc repede. Cu cel mare având acum 10 ani, am realizat cât de efemer este timpul. Cu cât ai mai mult, cu atât te temi mai mult să nu pierzi ceva. Prioritatea mea este să nu pierd timp cu lucruri neimportante și să prețuiesc fiecare moment. Este vorba despre rezolvarea problemelor și cultivarea dragostei. În anul următor, vreau să mă concentrez mai mult pe familie, continuând să lucrez, și să găsesc un nou echilibru. Sunt încrezătoare că certitudinea va veni în timp.”

În final, Rader a povestit și despre ce și-ar dori să vadă mai mult în online (și ce speră că împărtășește și ea celor care o urmăresc, în fiecare zi).

„Mesajul meu este să fii întotdeauna tu însuți și să promovezi un mediu pozitiv. Autenticitatea este cheia. Lumea are nevoie de mai multă dragoste, speranță, empatie și înțelegere, în special având în vedere sensibilitatea generației tinere la suprasolicitarea informațională. Trebuie să selectăm conținutul cu grijă, răspândind mai puțină negativitate și mai multă pozitivitate.”

Citește și:
Ținutele din „Emily in Paris', un nou motiv de controversă

Foto: Michael Groeger pentru ELLE România

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people