Cine a fost Cristina Țopescu

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în locuința sa. Surse din Poliție au declarat că e posibil ca moartea Cristinei Țopescu să fi survenit cu mai multe zile în urmă.

Cine a fost Cristina Țopescu

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu. Debutul ei în televiziune a venit devreme, încă din anii 70, când a apărut în emisiuni pentru copii.

Atunci când Cristian Țopescu a devenit indezirabil pentru regimul comunist, șansele Cristinei Țopescu de a lucra în TVR s-au topit: i-a fost interzis să mai intre în televiziune. Situația tatălui ei devenise incertă tocmai pentru că era cel mai popular comentator sportiv din țară și unul dintre cei mai celebri jurnaliști locali, iar faptul acesta a atras atenția Cabinetului 2, care nu dorea personaje populare, mai ales printre cele care nu puteau fi neapărat controlate ideologic.

Cristina Țopescu a studiat la Facultatea de limbi străine (engleză-italiană), iar după studii a scris în revista Cinema, dar a și corectat publicația Contemporanul. Mai târziu a și tradus filme care circulau pe casete video, lucru aproape uitat astăzi. A revenit în televiziune în 1991, la TVR, lucrând apoi și la Prima TV și la Antena. De la finalul anului 2019 aceasta a devenit consilier al ministrului Sănătății.

Deși relațiile ei personale au fost mai degrabă discrete, este cunoscută relația ei din tinerețe cu Ștefan Bănică Jr., care s-a stins repede dar despre care Cristina Țopescu a declarat că ar fi fost impulsiv și violent, chiar povestind la un moment dat că acesta a venit să o ia de la TVR ascunzând un cuțit sub haină.

Este cunoscut și faptul că Cristina Țopescu ținea mult la activitățile sale umanitare, care au debutat cu dragostea ei pentru câinii comunitari, pe care îi hrănea și îngrijea de decenii. Recent, după moartea tatălui ei, Cristina Țopescu a și fondat o organizație care îi poartă numele, prin care spera să ducă mai departe numele tatălui și să își continue activitățile umanitare.

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în propria locuință din orașul Otopeni pe 12 ianuarie. Poliția, alături de lucrătorii de la ambulanță, a intrat în casă după ce o prietenă a jurnalistei care nu reușise să comunice cu ea de săptămâni a sunat la Poliție.

Poliția a anunțat că tratează episodul drept o moarte suspectă, iar surse din Poliție au declarat că e posibil ca moartea Cristinei Țopescu să fi survenit cu mai multe zile în urmă.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people