Ce planuri de viitor avea Matthew Perry. Actorul a murit subit la 54 de ani

Matthew Perry, care a vorbit adeseori despre dependențele cu care se confrunta, urma să lanseze o fundație pentru a oferi suport persoanelor care se luptă cu abuzul de substanțe.

Ce planuri de viitor avea Matthew Perry. Actorul a murit subit la 54 de ani

Potrivit publicației People, Matthew Perry urma să lanseze o fundație ce avea ca scop ajutorarea persoanelor care se luptă cu abuzul de substanțe. Nu era însă prima inițiativa de acest fel a actorului, acesta fondând în urmă cu un deceniu Perry House, un centru de dezalcoolizare pentru bărbați care a funcționat timp de doi ani.

În 2013, regretatul actor a vorbit pentru prima oară despre dependențele cu care se confrunta, mărturisind pentru publicația People că abuzat de alcool și de opioide.

„Am avut o mare problemă cu alcoolul și pastilele și nu mă puteam opri. În cele din urmă, lucrurile au devenit atât de grave încât nu am mai putut să le ascund și atunci toată lumea a aflat”.

În 2022, înainte de a lansa cartea sa memorii Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, Perry a mărturisit că a fost la un pas de a-și pierde viața din cauza drogurilor. Acesta a povestit că, în urmă cu cinci ani, starea lui de sănătate era atât de gravă, încât medicii i-au dat doar 2% șanse de supraviețuire. În plus, Matthew Perry a adăugat și că a fost în comă timp de două săptămâni și că a rămas internat în spital preț de cinci luni. Consumul excesiv de opioide i-a afectat atât de tare colonul încât a fost nevoit să folosească pungi drenabile timp de nouă luni.

„Medicii au spus familiei mele că am șanse de 2% să trăiesc. Am fost conectat la un aparat numit ECMO, care face toată respirația pentru inima și plămânii tăi. Nimeni nu supraviețuiește unui astfel de lucru”, a declarat anul trecut actorul pentru People.

Perry, care a ajuns la dezintoxicare de 15 ori de-a lungul timpului, a mai povestit și că în perioada în care filma serialul Friends ajunsese să consume 55 de pastile Vicodin pe zi.

„Nu știam cum să mă opresc. Dacă poliția ar fi venit la mine acasă și mi-ar fi spus: Dacă bei în seara asta te vom duce la închisoare, aș fi început să fac bagajele. Nu mă puteam opri pentru că boala și dependența sunt progresive. Așa că devine din ce în ce mai rău pe măsură ce îmbătrânești”.

Anul trecut, faimosul actor a vorbit onest despre cum ar vrea să fie ținut minte după moartea sa.

„Mi-ar plăcea să fiu ținut minte ca cineva care a trăit bine, a iubit bine, a fost un căutător”, a spus Perry în noiembrie 2022 în cadrul podcast-ului Q with Tom Power.

Apoi, când a fost întrebat de gazda emisiunii care este moștenirea pe care vrea să o lase în urmă, actorul din Friends a răspuns:

„Cel mai bun lucru la mine, fără îndoială, este că, dacă un alcoolic sau un dependent de droguri vine la mine și mă întreabă: ‘Mă ajuți?’, pot să spun da, să continui și să fac acest lucru. Când voi muri, nu vreau ca Friends să fie primul lucru menționat. Vreau că acesta să fie primul lucru menționat și voi trăi tot restul vieții mele dovedind asta”.

Într-un alt interviu, acordat de data aceasta publicației People, Matthew Perry a vorbit din nou despre lucrurile pentru care își asumă credit, printre care numărau: „grijă pentru ceilalți, faptul că nu am renunțat niciodată”.

„Acesta este, probabil, ceea ce îmi place cel mai mult la mine. Să fiu creativ, să văd, să învăț că, dacă nu te simți confortabil sau simți anxietate, una dintre modalitățile de a ieși din acea situație este să fii creativ”.

Citește și:
Britney Spears, noi dezvăluiri șocante despre tatăl său. Ce reguli trebuia să respecte artista

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people