Ce declarații a făcut Stephan Pelger în ultimele sale apariții TV: „Este un subiect tabu să fii depresiv, anxios”

Stephan Pelger a murit la vârsta de 44 de ani.

Ce declarații a făcut Stephan Pelger în ultimele sale apariții TV: "Este un subiect tabu să fii depresiv, anxios"

Stephan Pelger a fost găsit fără suflare în locuința lui pe data de 8 iunie. Regretatul designer avea 44 de ani.

Stephan Pelger s-a născut în Brașov, iar la vârsta de un an a fost adoptat de o familie de naționalitate germană. A început să fie pasionat de modă de mic, iar creațiile sale au fost purtate de o mulțime de vedete din showbiz-ul autohton. De-a lungul anilor, regretatul creator de modă a vorbit deschis despre lupta pe care o ducea cu depresia și cu insomnia cronică.

Vestea că Stephan Pelger a murit i-a șocat pe apropiații lui, care regretă dispariția acestuia. În cadrul mai multor interviuri, el mărturisea că suferă de depresie de la vârsta de 10 ani. În ultimele sale apariții televizate, designerul a făcut confesiuni despre experiența lui cu depresia.

Stephan Pelger a fost prezent pe data 15 februarie în emisiunea „Xtra Night Show” de la Antena Stars. Atunci, designerul povestea că a fost internat într-o clinică specializată pe problemele pe care le avea cu insomnia. Creatorul de modă s-a internat atunci de bună voie și a stat timp de 10 zile.

„Acest medic la care m-am dus este tânăr și foarte actual cu problemele noastre din ziua de astăzi. Am făcut perfuzii, am fost pus pe un tratament medical foarte mic și cu foarte puține pastile. Dacă luam 40 de pastile într-o zi înainte de detox, acum iau trei pastile pe zi și am un somn de opt ore sănătos, a spus Stephan Pelger „la Xtra Night Show.”

Pe 12 februarie, Stephan Pelger a fost invitat în emisiunea „Teo Show” de la Kanal D. Cu acea ocazie, creatorul de modă a vorbit despre despresia de care suferea. 

„Este un subiect tabu să fii depresiv, anxios, alcoolic sau să ai probleme cu tot felul de substanțe. Acum, în cazul meu, este unul foarte clar. Ce s-a întâmplat atunci în Franța m-a marcat foarte tare. Am ajuns în punctul X, fiind ziua în care a început totul, cu bătaia, cu răpirea. Am început o pastilă pentru anxietate, am fost la medic. Toate chestiile astea au scăpat de sub control, dar într-o formă foarte nasoală. Imaginează-ți că un om normal doarme de la un somnifer 8 ore, eu ajunsesem să iau 40 de comprimate pe noapte. A fost o perioadă relativ scurtă, acești 4 ani sunt considerați în medicină o perioadă relativ scurtă pentru asemenea abuz (…) De la o asemenea doză se poate muri. Ideea de a vorbi în public despre depresie, anxietate, singurătate, eșec, abandon, toate chestiile acestea sunt niște lucruri pe care le avem în capul nostru, pe care nu le exteriorizăm”, povestea Stephan Pelger în emisiunea „Teo Show” de la Kanal D. 

Stephan Pelger a făcut referire la un moment traumatizant care a avut loc în 2018, atunci când a fost răpit, jefuit și agresat fizic la Cannes de două femei. Designerul nu a ascuns faptul că acel episod l-a afectat foarte mult și că pentru el reprezintă o traumă. 

„2018 a fost pentru mine un an oribil din multe puncte de vedere. Eram în pragul unui burnout la începutul anului. Ajunsesem să fac și câte 8 colecții pentru brandul meu, pentru alte branduri, eram săptămânal în altă țară, pe alt continent, în avion, în hotel, nu mai știam nici de capul meu, nici cum mă cheamă, nici la ce oră mă trezesc, nici pe ce fus orar sunt. După care a venit vara, data de 12 august 2018 în care s-a întâmplat acel incident unde am fost răpit, bătut, jefuit. Povestea este una cu care mă lupt și astăzi, traumele respective ale acelei întâmplări. Anul s-a terminat, pentru că după acea întâmplare era clar că nu mai puteam funcționa pentru câteva luni, ceea ce e și normal”, a spus Stephan Pelger în luna iunie a anului 2022 în emisiunea „În oglindă.” 

Citește și:
Shannen Doherty, imagini tulburătoare din timpul unei tomografii: „Teama mea este evidentă'

Foto: Facebook Stephan Pelger

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people