Ce decizie a luat Xonia după ce testele au demonstrat că nu a condus sub influența substanțelor interzise

În urmă cu aproape un an, Xonia a fost acuzată că s-a urcat la volan sub substanțelor interzise.

Loredana Sachelaru sau Xonia, așa cum este cunoscută publicului larg, a fost acuzată în vara anului 2023 de faptul că ar fi condus sub influența alcoolului și a substanțelor interzise. Artista a fost oprită în trafic în dimineața zilei de vineri, 23 iunie, în sectorul 2 din București, atunci când i s-au făcut și testele, Drug Testul indicând prezența cocainei în organismul ei.


La aproape un an distanță de când Xonia a fost acuzată că ar fi condus sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, legiștii au ajuns la concluzia că, de fapt, rezultatul indicat de Drug Test este fals și că artista nu a consumat cocaină.

„Contrar așteptărilor organelor de cercetare, la rezultatul probelor prelevate de la Xonia rezultatul a fost zero. Aceasta nu a consumat alcool, nu a consumat cocaină. A avut luni în care a fost la limita depresiei. Plângea. Se temea să nu o aresteze. Atât de agresivă a fost opinia publică și oamenii pentru că au vorbit urât la adresa ei. I-au trimis tot felul de mesaje „drogato', „bețivooo', a declarat Katia Cicală, avocata Xoniei, potrivit Știrile PRO TV.


Votează-ți aici favoriții la ELLE New Media Awards 2024 și câștigă super premii!

De asemenea, tot atunci, artista avea un permis de conducere de Australia, însă în România trebuie și un document cu valabilitate internațională. Conform Știrile PRO TV, procurorii au renunțat la urmărirea ei penală, iar acuzația de conducere sub influența cocainei a fost clasată. Aceeași sursă mai transmite faptul că Xonia intenționează să dea în judecată Poliția Rutieră și dorește să primească scuze publice.

„Este revoltător faptul că un test folosit oficial în România poate să arate substanță activă cocaină prezentă în organism, iar rezultatele de sânge nu. Ceea ce înseamnă că acest aparat nu este conform sau nu reflectă realitatea. Sau marja de eroare este atât de mare, încât o mare parte din rezultate sunt contrare realității', a completat avocata Katia Cicală, potrivit sursei menționate anterior. 

Vlad Zaha, care este criminolog specializat în politicile publice din domeniul drogurilor și criminologie publică intervenționistă, a explicat pe larg acum ceva timp despre aparatele Drug Test, care au o rată atât de mare de fals-pozitiv.


„Realitatea este că majoritatea șoferilor ies pozitiv la acele aparate Drug Test, dar nu știm cu siguranță dacă au fost drogați… aproape că e fifty-fifty (probabilitate de 50%). Au fost situații în care aceste teste au dat rezultate de fals pozitiv în proporție de 50% sau 70%.

În România, specific, am luat-o foarte pe arătură cu testele astea antidrog, pentru că din secunda în care testul iese pozitiv începe această campanie peste tot, cu titluri precum – „drogatul care a condus.' Pe când, aceste teste au doar scopul de a indica posibilitatea existenței unor droguri în organism, nu de a verifica cu exactitate. Toate țările europene iau în considerare asta. Dacă ne uităm la Uniunea Europeană, în ultimul raport pe care îl citisem eu, Centrul European pentru Droguri și Toxicomanie zicea că dintre cele 8 aparate omologate, niciunul nu a atins măcar pargul de acuratețe de 80%', a spus Vlad Zaha pentru DC News.

Citește și:
Anunțul neașteptat făcut de Elena Gheorghe. Ce decizie a luat artista pe plan profesional: „Transformarea mea ca om și ca artist…’

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people