Carmen Iohannis a încălcat protocolul în timpul vizitei oficiale din Kenya. Piesa vestimentară pentru care a fost criticată

Carmen Iohannis a încălcat protocolul în prima sa vizită oficială din tunerul din Africa.

Carmen Iohannis a încălcat protocolul în timpul vizitei oficiale din Kenya. Piesa vestimentară pentru care a fost criticată

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au sosit în Kenya luni seara, marcând astfel începutul turneului lor în Africa. Primirea din partea oficialilor țării a fost caldă, dar toate privirile au fost captate de Prima Doamnă a României, care a impresionat cu aleasa sa ținută. Cu toate acestea, în ciuda succesului ei, Carmen Iohannis a încălcat din nou protocolul, făcând o greșeală în alegerea vestimentației.

Aprițiile publice ale lui Carmen Iohannis sunt supuse unei atente analize, iar de multe ori, accentul cade pe alegerile ei vestimentare. Așa s-a întâmplat și în recenta ei vizită oficială în Kenya, unde, deși a optat pentru o ținută adecvată contextului și atrăgătoare, un mic detaliu a ieșit în evidență, plasând-o pe soția lui Klaus Iohannis în situația de a încălca din nou protocolul. 

Carmen Iohannis a încălcat protocolul în Kenya

Carmen și Klaus Iohannis au sosit în Kenya luni seara, fiind întâmpinați de miniștrii Eliud Owalo și Peninah Malonza. Oficialii kenyeni i-au primit cu căldură și au distribuit online mai multe fotografii de la prima lor întâlnire.

„În prezența ministrului pentru Economie Digitală Eliud Owalo, am avut deosebita onoare de a-i primi pe Excelența Sa, Președintele Klaus Iohannis al României, și pe Prima Doamnă Carmen Iohannis, aflați într-o vizită oficială. Karibuni Kenya!', a scris ministrul pentru Dezvoltare Regională, Peninah Malonza, într-o postare publicată pe contul X/Twitter.

Postarea a fost însoțită și de imagini sugestive, iar ținuta purtată de Carmen Iohannis a captat toate privirile. În cadrul vizitei oficiale în Kenya, soția președintelui României a optat pentru un costum lila, compus din sacou și pantaloni, care i-au evidențiat eleganța. Deși până la acest punct totul părea perfect, Prima Doamnă a ales pantofii nepotriviți.

Votează-ți aici favoriții la ELLE Style Awards 2023 și câștigă super premii!

Mai precis, în completarea costumului lila, Carmen Iohannis a optat pentru o pereche de sandale Valentino evaluate la 890 de euro. Cu toate acestea, alegerea nu s-a dovedit a fi cea mai potrivită, deoarece contravine protocolului și ceremonialului diplomatic, care stipulează că, în cadrul vizitelor oficiale, doamnele ar trebui să poarte întotdeauna pantofi pentru a nu-și expune degetele de la picioare.

Vizita președintelui României în Kenya face parte din turneul său african. Conform unui reprezentant al administrației kenyene, această vizită deschide perspective pentru colaborare în sectoarele comerțului, investițiilor și educației.

Cu ce se ocupă Prima Doamnă a României

Informațiile despre viața privată și financiară a lui Carmen Iohannis sunt adesea păstrate în privat, iar detalii specifice pot fi greu de obținut. Carmen Iohannis a fost cunoscută pentru meseria de profesor la un liceu din Sibiu, dar detaliile despre alte surse de venit sau afaceri personale pot să nu fie la fel de cunoscute sau publice.

Carmen Iohannis a fost întotdeauna o persoană discretă, evitând să-și expună excesiv viața privată. Cu toate acestea, câteva detalii au devenit cunoscute. Printre acestea se numără veniturile sale, care nu sunt deloc de neglijat. Potrivit declarației sale de avere, făcută publică la sfârșitul lunii mai pe site-ul Administrației Prezidențiale, Carmen Iohannis, în vârstă de 62 de ani, a obținut în 2022 mai multe venituri din închirierea proprietăților decât din salariu.

Potrivit Playtech.ro, soția lui Klaus Iohannis își desfășoară activitatea ca profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Din această poziție, în cursul anului trecut, a câștigat 41.283 de lei, adică un venit lunar de 3.440 de lei. Cu toate acestea, veniturile sale din închirierea proprietăților au fost mai substanțiale, indicând o performanță notabilă în acest domeniu. Mai exact, soția lui Klaus Iohannis a obținut în 2022 un total de 44.389 de lei din chirii, adică 3.700 de lei lunar.

Citește și:
Ce a recunoscut Cabral despre diferența de vârstă dintre el și soția lui, Andreea: „Suntem doi oameni care fac greșeli, dar…’

FOTO: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people