Care este salariul anual al Prințului William. Cât câștigă Prințul de Wales

Prințul William a câștigat într-un singur an 30 de milioane de dolari din proprietatea sa, Ducatul de Cornwall.

Care este salariul anual al Prințului William. Cât câștigă Prințul de Wales

Potrivit Page Six, în anul financiar 2023-2024, Prințul William a primit un venit uriaș de 30 de milioane de dolari din proprietatea sa, Ducatul de Cornwall. Raportul Anual Integrat arată că Ducatul de Cornwall, domeniul pe care Prințul William l-a moștenit de la tatăl său, Regele Charles al III-lea, când acesta a devenit monarh în septembrie 2022, a obținut un surplus distribuit de 23,6 milioane de lire sterline. De asemenea, raportul a mai dezvăluit și că William a primit următoarele titluri: Duce de Cornwall și Patron al Asociației de Fotbal. Cel din urmă titlu a fost deținut anterior de bunica sa, Regina Elisabeta a II-a. În plus, i s-a acordat autoritatea asupra Fundației Gărzilor Galezilor și Asociației Agricole Regale din Cornwall și a fost numit președinte al Asociației Crucii Victoria și Crucii George.

Conform Page Six, Ducatul este o proprietate privată care acoperă activitățile oficiale, caritabile și private ale Prințului William, soției sale, Kate Middleton, și celor trei copii ai lor. Domeniul, înființat în 1337 de Regele Edward al III-lea pentru a furniza fonduri moștenitorului tronului pentru generațiile viitoare, este evaluat la peste un miliard de dolari. Proprietatea cuprinde „ferme arabile și de creștere a animalelor, proprietăți rezidențiale și comerciale, precum și păduri, râuri, cariere și linii de coastă.”

Se așteaptă ca Ducatul să fie gestionat „într-un mod sustenabil, financiar viabil și de valoare semnificativă pentru comunitatea locală”, se arată în raport, potrivit Page Six. Ducele de Cornwall plătește voluntar impozit pentru surplusul anual de venituri pe care îl primește, după ce deduce costurile legate de afaceri. Anul trecut, Ducatul a generat aproximativ 29 de milioane de dolari, însă William a primit doar puțin peste 7,4 milioane de dolari deoarece a moștenit titlul și proprietatea la jumătatea anului fiscal. Între timp, Regele Charles a obținut un câștig de 14,225 milioane de dolari.

În prezent, Prințul William și Kate Middleton sunt în căutarea unui nou asistent secretar privat, ce se va alătura echipei lor de la Palatul Kensington. Potrivit publicației People, fișa postului este cât se poate de amplă și include și câteva calități unice, menite să ajute cuplul regal să-și întărească relația cu Țara Galilor. Astfel, noul angajat trebuie să aibă nu doar abilități excepționale de comunicare și organizare, ci și să cunoască limba galeză.

„Asistentul Secretar Privat pentru Țara Galilor și Regatul Unit va conduce planificarea și livrarea majorității angajamentelor publice ale Altețelor Lor Regale în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord și va contribui la dezvoltarea strategiei Casei pentru maximizarea impactului în cele patru națiuni componente ale Regatului Unit, cu un accent deosebit pe Țara Galilor”, se arată în descrierea postului.

Se caută un candidat „cu o capacitate dovedită de a construi relații productive cu o gamă largă de persoane și instituții. Vei avea o abordare proactivă și practică, lucrând într-o echipă mică și agilă, și o înțelegere solidă a comunităților galeze, afacerilor și guvernului.”

Regele Charles a învățat limba galeză înaintea ceremoniei de învestire pentru titlul tradițional de moștenitor al tronului în iulie 1969, cu ajutorul Dr. Edward „Tedi” Millward. Acesta a fost Prinț de Wales timp de 64 de ani, până la moartea Reginei Elisabeta a II-a în 2022. În primul său discurs ca monarh britanic, Regele Charles i-a numit pe William și Kate drept noul Prinț și, respectiv, Prințesă de Wales.

Potrivit People, Prințul William și Prințesa Kate au vizitat Țara Galilor pentru prima dată cu noile lor titluri, la o zi după încheierea perioadei de doliu pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a. Steven Bunting, care i-a găzduit pe cei doi la Swansea în timpul vizitei, a spus pentru publicație că William învăța limba națională antică.

„A vorbit despre învățarea galezei și a împărtășit câteva fraze galeze pe care încearcă să le folosească”, a declarat Bunting, conform People.

Citește și:
Prințul Harry, dezvăluiri dureroase despre moartea mamei sale, Prințesa Diana: „Să te convingi că persoana pe care ai pierdut-o…'

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people