Cabral Ibacka, la un pas de a fi victima unei escrocherii: „Nu există noroc”

Cabral Ibacka a tras un semnal de alarmă în privința escrocheriilor, fiind vizat de un astfel de incident.

Cabral Ibacka, la un pas de a fi victima unei escrocherii: „Nu există noroc”

Zilnic, oamenii pot fi victima unor escrocherii care le pot lua bani din conturi, iar unii dintre ei pot fi vulnerabili la furt de date de identitate. Din cauza că există inșelătorii peste tot, este important să fii o persoană atentă și să nu cazi în „capcană”, iar Cabral Ibacka s-a aflat în această situație. Din fericire, prezentatorul TV nu a cedat nicio clipă și a rămas atent.

Cabral este unul dintre prezentatorii TV din România care au primit astfel de mesaje pe telefon. Pe pagina sa de Facebook a distribuit un articol al său, în care a descris cum a evitat să fie înșelat, când a primit un mesaj prin care i se oferea suma de 7.000 de dolari săptămânal, în schimbul unei „plasări de brand” pe pagina sa. El a explicat că acest tip de mesaje trebuie ignorate pentru a nu deveni victime ale escrocheriilor care circulă online.

Cabral Ibacka, la un pas de a fi „furat”

Pe WhatsApp, Cabral a primit un mesaj în limba engleză, care sună în felul următor: „Bună. Ne-ar plăcea să facem plasare de conținut pe pagina ta! Te plătim săptămânal cu 7000 de dolari.” Ulterior, persoana i-a spus numele brandurilor pentru care ar face reclamă dacă ar accepta oferta. Drept răspuns, Cabral a scris: „Sunt băiat sărac din Berceni, boss. Trimite tu în avans 200 de euro și mai vorbim noi… dacă e.”

„Nu există noroc. Baftă. Bulan. Combinație. Șmen. Nu pentru mine. Am învățat de mic… la mine nu merge cu combinația. De fiecare dată când am vrut s-o iau pe o scurtătură… catastrofă a ieșit. La mine nu merge și basta, efectiv nici nu-mi mai trece prin cap să încerc. Ce am învățat de mic? Atunci când mi se pare că am mare noroc, atunci când pare că m-a lovit bafta, când am mare bulan… urmează să-mi iau o țeapă mare cât Coloana Infinitului.

Dacă vreodată mi s-a ițit pe sub nas vreo combinație… chiar era combinație. Dar nu pentru mine… era pentru ăla de se pregătea să dispară cu banii mei. Nu-s făcut pentru șmenuri. Orice tentativă se pedespește cu o frumusețe de gaură în buget. Așa că atunci când primesc mail că un prinț african decedat tocmai mi-a lăsat pe persoană fizică gardul de la Worcester Sauce Palace… sau că stă un nene cu 7k de euro, parai sau mărci în mână și dorește să mi-i dea mie și numai mie…”, a transmis Cabral Ibacka pe blogul lui personal.

De asemenea, prezentatorul TV le-a sugerat internauților să blocheze astfel de numere de telefon și să nu cadă în capcana escrocheriilor. Ba mai mult, acesta i-a îndemnat pe cititorii săi să nu creadă într-un astfel de noroc și în povești ce par prea frumoase ca să fie adevărate.

„Și-apoi report. Plus block. Plus scuipat în sân. Așa-ți spun și ție… nu da click la toate prostiile. Nici la aia cu Poșta Română și cu coletul care nu s-a putut livra nu-i da click. Sunt țepe. Și e ușor să scapi de ele cât timp nu crezi că norocul ăla chior te-a ales fix pe tine să te scoată din Berceni și să te ducă pe Nueva York. La Sentrăl Parc!”.

Citește și:
George Burcea a revenit în România, după câteva luni locuite în SUA: „Am vrut foarte tare să văd copiii”

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people