Bella Hadid vorbește deschis despre problemele sale cu alcoolul și decizia radicală pe care a luat-o

Bella Hadid vorbește cu sinceritate despre dificultățile pe care le-a adus în viața ei consumul de alcool și povestește cum a decis să nu mai consume deloc.

Bella Hadid vorbește deschis despre problemele sale cu alcoolul și decizia radicală pe care a luat-o

Bella Hadid vorbește deschis despre o mulțime de subiecte pe care alte persoane publice de statura ei se feresc să le abordeze. Aceasta nu a ezitat să discute despre afecțiunea cu care se confruntă, adică boala Lyme, și neplăcerile pe care i le aduce aceasta, despre provocările reale din viața de supermodel, dar și despre o temă politică tabu – agresiunea constantă a guvernului israelian asupra palestinienilor – popor în care își are originile Hadid, prin familia tatălui său. Și, cu toate că fiecare declarație a modelului este intens comentată și aceasta a primit și acuzații serioase – cum ar fi cea de antisemitism -, Hadid nu se ferește să dezbată teme inconfortabile.

Acum, Bella Hadid vorbește despre faptul că nu a mai consumat alcool de șase luni, o decizie la care a ajuns după ce, recunoaște ea, ajunsese să piardă controlul la unele petreceri. Supermodelul a postat pe conturile sale de social media ecranul unei aplicații în care își contorizează zilele de când nu a mai consumat alcool, pentru a sărbători cele șase luni fără băuturi.

Nu este pentru prima dată, însă, când Bella Hadid vorbește despre consumul de alcool – modelul, care a lansat de curând propriul său brand de băuturi nonalcoolice, Kin Euphorics, a mai făcut declarații despre intențiile sale de a nu mai consuma deloc alcool. Într-un interviu acordat revistei InStyle, aceasta a recunoscut că obișnuia să își piardă controlul în urma consumului excesiv de alcool. „Am băut destul”, a spus ea.

„Iubeam alcoolul și s-a ajuns la punctul în care, știi, trebuia să anulez anumite ieșiri noaptea pentru că simțeam că nu mă voi putea controla. Nu simt nevoia să mai beau alcool când știu cum mă va afecta la 3 dimineața, când mă trezesc cu o anxietate oribilă gândindu-mă la acel lucru pe care l-am spus acum 5 ani, când am absolvit liceul. Este un efect neîncetat al durerii și stresului legat de acele câteva pahare care nu m-au ajutat foarte mult, oricum.”

Faptul că Bella Hadid vorbește deschis despre decizia sa de a nu mai consuma alcool vine pe fondul unei tendințe mai generale. Studiile recente arată că obsesia generațiilor X și a milenialilor cu alcoolul nu a fost moștenită și de generația Z, mulți dintre cei care fac parte din această generație refuzând consumul de alcool cu desăvârșire. Îndepărtarea de alcool a unei generații întregi este o veste bună, dat fiind faptul că acesta furnizează pericole suplimentare pentru viețile și pentru sănătatea tinerilor, predispunându-o la accidente și chiar la moarte. Un studiu realizat de Universitatea din Washington a arătat că oamenii cu vârste sub 40 de ani care consumă alcool au o șansă mai mare să moară în accidente de mașină, să se sinucidă sau să comită crime, față de oamenii de aceeași vârstă care nu consumă alcool. Conform celor mai recente date oferite de Center for Disease Control and Prevention, cunoscut și ca CDC, autoritatea americană în materie de sănătate publică, 66% dintre adulții din Statele Unite ale Americii consumă alcool în fiecare an, 5% dintre aceștia consumând constant.

Citește și:
Fostul soț al Lisei Marie Presley, Michael Lockwood, primește custodia gemenelor celor doi

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people