Anna Wintour și Naomi Campbell, schimb dur de replici la Harlem’s Fashion Row Show and Style Awards

Anna Wintour a criticat-o pe Naomi Campbell pentru întârzierea sa la un eveniment de modă din New York.

Anna Wintour și Naomi Campbell, schimb dur de replici la Harlem's Fashion Row Show and Style Awards

Anna Wintour a urcat pe scenă la Harlem’s Fashion Row Show and Style Awards pentru a-i înmâna lui Naomi Campbell, în vârstă de 54 de ani, premiul Fashion Icon Award. Însă momentul nu a decurs deloc așa cum publicul se aștepta, redactora-șefă de la revista Vogue criticând-o pe Campbell pentru întârzierea sa la eveniment.

„Sunt o persoană foarte punctuală și am onoarea de a prezenta în această seară pe cineva care adesea întârzie”, a spus Wintour, în timp ce publicul a râs.

TMZ a raportat că Anna Wintour a fost atât de deranjată de întârzierea lui Campbell încât a părăsit evenimentul imediat după ce și-a încheiat discursul. După o a doua prezentare din partea redactorei-șefe de la Harpers Bazaar, Samira Nasr, Campbell a urcat pe scenă și a făcut o mică aluzie către Wintour.

„Este extrem de important pentru mine să fiu aici astăzi și sunt onorată să fiu în Harlem. Totul se va desfășura așa cum este menit să se întâmple. Nu eu am ales să am de-a face cu cealaltă persoană”, a spus ea, făcând referire la Wintour. „Aș prefera mult mai mult asta”, a adăugat Naomi, făcând un gest către Nasr.

Campbell a continuat totuși să o laude pe Wintour pentru sprijinul pe care i l-a acordat la începutul carierei sale.

„Trebuie să-i mulțumesc în continuare Annei Wintour, deoarece și-a făcut timp să vină aici și să-mi înmâneze premiul, chiar dacă eu nu eram prezentă”, a spus Campbell.

„Așa că îți mulțumesc, Anna Wintour, pentru sprijinul tău în cariera mea din 1987, când ai întâlnit o tânără fată de culoare din South London la birourile British Vogue și ai avut curajul să îmi oferi o ședință foto. Și, de asemenea, îți mulțumesc pentru influența ta și pentru sprijinul tău continuu în modă.”

Campbell este cunoscută pentru că ajunge târziu la diverse evenimente. În 2022, de exemplu, Page Six a raportat în exclusivitate că modelul a sosit cu peste 90 de minute întârziere la o cină exclusivă găzduită de fondatorul Snapchat, Evan Spiegel, și redactorul-șef al British Vogue, Edward Enninful, în cadrul Festivalului Internațional de Creativitate Cannes Lions.

Anna Wintour și-a început cariera în modă la vârsta de 15 ani, lucrând ca vânzătoare la magazinul Biba din Londra. Biba nu a fost un simplu magazin sau brand, ci imaginea femeii ideale, independente și mereu ocupate a acelor vremuri. Persoana aceasta a dominat lumea modei în anii ’60 și i-a câștigat imperiului comercial porecla de „teatrul modei.”

Ulterior, Anna Wintour a început un program de uceinicie la Harrods, cea mai cunoscută galeria comercială britanică. S-a specializat în jurnalism odată cu obținerea posturilor de redactor la Harper’s Bazaar și Viva. La scurt timp și-a dat demisia și s-a mutat la New York.

Anna Wintour a început să lucreze la Vogue atunci când Alex Liberman, editor șef pentru Condé Nast și Vogue la vremea respectivă, i-a oferit un post în anul 1983. După o sesiune de negocieri aprinse care a dus la dublarea salariului inițial, Wintour a acceptat oferta și a devenit primul director creativ al revistei de modă (pe atunci nu avea responsabilitățile bine definite).

În 1985, Anna Wintour a obținut primul ei post de redactor preluând ediția Vogue UK. Aflată la putere, Wintour a înlocuit mare parte din personal, iar editorii rămași au numit această perioadă de supremație „The Wintour of Our Discontent” (joc de cuvinte – iarna vrajbei noastre).

Prin contribuția pe care a adus-o revistei și abordarea proaspătă și riscantă, Anna Wintour a transformat ediția Vogue UK dintr-o publicație conservatoare într-una libertină, mult mai asemănătoare cu varianta americană.

Trei ani mai târziu, după ce a adus pe culmi Vogue UK, Anna Wintour și-a mutat influența asupra Vogue America, unde a ocupat postul de editor. Ea este motivul pentru care, în prezent, pe coperțile Vogue apar modele mai puțin renumite, pozate pe de-a întregul. Tot datorită ei, industria modei a ajuns să fie mai îngăduitoare în ceea ce privește articolele de îmbrăcăminte cu prețuri reduse (înainte de acestea nu erau acceptate sau figurate în publicațiile de modă).

Este evident că Anna Wintour a ajutat la progresul revistei de modă Vogue și trustului Condé Nast, însă aceste reușite au adus după sine și decizii mai puțin agreate de public și de industrie, decizii ce i-au obținut titlul de figură controversată în lumea modei.

Cea mai cunoscută dintre acestea este lipsa reprezentării persoanelor de culoare în rândul personalului Vogue, dar și pe coperțile revistei. În septembrie 2020, Anna a încercat să remedieze acest aspect. Cu toate acestea, angajații revistei au mărșăluit în cadrul protestului Black Lives Matter acuzând publicația de rasism și favoritism.

Un alt lucru ce o recomandă pe Wintour ca fiind controversată este comportamentul față de angajați. Personalitatea ei rece și pretențioasă ia câștigat porecla „Nuclear Wintour” (joc de cuvinte – iarnă nucleară). Nu putem nega că este nevoie de un lider pentru a conduce o revistă de modă arhicunoscută precum Vogue, însă Anna Wintour a fost acuzată în nenumărate rânduri că abuzează de această poziție. Personalul, dar și foștii colaboratori ai Annei s-au plâns că au fost tratați cu lipsă de respect, răutate și agresivitate. „Nu am dat peste nimeni și nu cred că am cunoscut pe nimeni, de atunci până acum, care să fie atât de afurisit și de critic”, afirmă Jennifer Hocking, editorul Annei Wintour din perioada în care a lucrat pentru Harpers & Queen.

În plus, Anna Wintour a avut și are și în prezent discuții în contradictoriu și confruntări cu activiștii pentru drepturile animalelor de la People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), pentru că promovează blana naturală.

Așadar, o personalitate ce se bucură de reputație și putere, admirată de unii, disprețuită de alții, temută și nu în ultimul rând controversată, Wintour este încă, chiar și dupa trei decenii de activitate, o figură relevantă în lumea modei. O femeie cu aspirații sacrifică, în percepția Annei, orice stă în calea succesului ei: „Asumă-ți deciziile și asumă-ți cine ești, dar fără a-ți cere scuze.”

Citește și:
Angelina Jolie, dezvăluiri inedite despre cel mai recent film al său, Maria. Motivul pentru care actrița a renunțat la cântat

Foto: Profimedia, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people