Andreea Marin, mărturisiri despre lupta cu depresia și realitatea din spatele camerelor de filmat: „Mă trezeam în lacrimi”

Andreea Marin a vorbit deschis despre lupta ei cu depresia și cât de mult diferă realitatea față de imaginea de pe rețelele de socializare.

Andreea Marin, mărturisiri despre lupta cu depresia și realitatea din spatele camerelor de filmat: "Mă trezeam în lacrimi"

Andreea Marin a împărtășit că a trecut prin momente dificile din cauza depresiei și că a făcut terapie pe o perioadă îndelungată pentru a-și trata problemele de sănătate mintală. Fosta prezentatoare TV a dezvăluit că ajunsese să se trezească plângând și a discutat despre provocările vieții false pe care o duc unele celebrități pe rețelele sociale.

Andreea Marin a recunoscut că inițial nu conștientiza că stările de tristețe pe care le experimenta erau rezultatul depresiei, pe care o descrie ca pe o boală.

Andreea Marin, despre lupta cu depresia

Cu mulți ani în urmă, Andreea Marin s-a confruntat cu o luptă cu depresia, pe care a reușit să o învingă. Totuși, vedeta recunoaște că a fost necesar să apeleze la ajutorul psihologilor pentru a-și recăpăta echilibrul.

„Trebuie să recunosc că spiritul meu pozitiv, optimismul ăsta pe care îl am mereu și credința în Dumnezeu și-au făcut treaba foarte bine pentru mine, chiar și în momentele de dramă din viața mea, de pierdere ireversibilă a unor oameni dragi. Chiar și în acele momente există în mintea mea o luminiță de la capătul tunelului. Nu am văzut niciodată doar întuneric. Cumva modul meu, mecanismul din interiorul meu îmi spune ce trăiesc în acest moment, ce am de făcut ca să ajung din nou la lumină. Dar există în ziua de azi multe ajutoare pentru fiecare dintre noi”, a spus Andreea Marin în cadrul unui interviu pentru Antena 3 CNN.

„Există terapii are ne pot ajuta să și am avut parte de terapii în anumite probleme pe care nu le puteam descâlci de una singură și specialiștii m-au ajutat să mă înțeleg. În primul rând pentru că este o discrepanță foarte mare în cazul multor persoane publice care afișează o viață strălucitoare și minunată pe rețelele sociale, în emisiuni de televiziune, în vacanțe exotice. Dar în realitate sunt măcinate de tristețe, sunt chiar în depresie sau pragul sinuciderii”, a explicat ea.

Andreea Marin a dezvăluit că trecea prin momente în care se trezea plângând și nu înțelegea ce se întâmplă cu ea.

„Depresia este o boală, nu este o vină și mulți oameni nu înțeleg asta se feresc a spune că au nevoie de ajutor, simțindu-se vinovați că au ajuns așa. De multe ori insomnia e parte din această poveste. Și insomnia durează luni de zile, duce la o oboseală cronică. Niciun om într-o stare de oboseală cronică nu poate funcționa normal. Și apoi eu ajunsesem să mă trezesc plângând pur și simplu. Ce putea să se întâmple noaptea? Nimic. Dormeam și mă trezeam cu lacrimi. Atât de adâncă era starea de insatisfacție interioară, de supărare, de dar ,de fapt, era boală. Eu nu știam lucrul acesta. Pe vremea aceea nu se vorbise despre depresie, public cel puțin. Eu nu văzusem nicăieri o discuție, o dezbatere amplă pe acest subiect și s-a întâmplat necazul Mădălinei Manole”, a afirmat vedeta.

Vedeta a apelat la ajutor specializat

În cele din urmă, Andreea Marin a realizat că se confruntă cu depresia, după ce a auzit un specialist discutând la televizor despre simptomele acestei afecțiuni.

„Şi atunci am văzut pentru prima dată un specialist vorbind la televizor într-un program de știri despre depresie. Îmi amintesc că am rămas mască în fața televizorului pentru că omul descria simptomele, iar eu mă vedeam descrisă pe mine. Eram șocată de asemănare. Și în al doilea rând e perspectiva că iată ce a făcut această femeie frumoasă tânără, aparent împlinită. M-a durut inima pentru ea. O cunoșteam personal…”, a mai spus Andreea Marin pentru sursa menționată.

Citește și:
Premiile EMMY – toate imaginile pe care chiar merită să le vezi

Foto: Instagram Andreea Marin/Alex Gâlmeanu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people