Andreea Bănică și fiica ei, Sofia, s-au vaccinat împotriva infecției cu HPV. Artista trage un semnal de alarmă: „Poate duce la cancer”

Andreea Bănică a dezvăluit că și ea, dar și fiica sa s-au vaccinat împotriva infecției cu HPV.

Andreea Bănică și fiica ei, Sofia, s-au vaccinat împotriva infecției cu HPV. Artista trage un semnal de alarmă: "Poate duce la cancer"

Andreea Bănică a primit vaccinul împotriva HPV și a împărtășit că fiica sa, Sofia, de 14 ani, a fost de asemenea vaccinată împotriva HPV, plănuind ca fiul ei, Noah, să fie vaccinat în viitor. Totodată, artista le-a explicat persoanelor care o urmăresc pe Instagram mai multe despre HPV și a exprimat surprinderea față de faptul că există încă persoane care nu sunt conștiente de gravitatea acestei infecții.

Andreea Bănică și-a administrat vaccinul anti-HPV

Andreea Bănică pune accent pe sănătatea sa și a împărtășit cu urmăritorii săi de pe rețelele sociale că s-a vaccinat împotriva HPV, subliniind că decizia a fost una de prevenție, nu ca urmare a unei experiențe personale cu această infecție. De asemenea, cântăreața a menționat că și fiica ei, Sofia, a fost vaccinată, urmând să facă acest lucru și cu băiatul ei, Noah.

„Am ajuns la medic să fac a doua doză de Gardasil, vaccin împotriva HPV. Mai am o doză și gata! Vai, câtă lume bolnavă! Îl fac preventiv, la recomandarea medicului! I-am făcut și Sofiei, urmează Noah, pe la 11-12 ani! Pentru grupa de vârstă 9-14 ani acest vaccin poate fi administrat conform unei scheme cu două doze. De asemenea, mai este posibilă administrarea și cu 3 doze, astfel: 0, 2, 6 luni. Pentru pacienții care au 15 ani sau mai mult, vaccinul trebuie administrat conform schemei cu 3 doze, astfel: 0, 2, 6 luni”, a transmis Andreea Bănică pe Instagram.

sursa: Instagram

Andreea Bănică și-a exprimat preocuparea legată de lipsa de informare a femeilor despre importanța vaccinului și riscurile acestei infecții, evidențiindu-se prin întrebările primite despre ce este HPV. Astfel, artista a tras un semnal de alarmă către urmăritorii ei.

„Of, nu credeam că pot primi o astfel de întrebare. Mă îngrijorează că sunt femei care nu știu ce este HPV! Virusul papiloma uman (HPV = human papillomavirus) este un virus papilloma care infectează epiderma și membranele mucoase ale omului. HPV poate duce la cancer de cervix, vulvă, vagin și anus la femei. La bărbați, poate duce la cancer de anus și pelvis”, a mai precizat Andreea Bănică.

Artista a vorbit despre problemele de sănătate ale fiului său

Recent, Andreea Bănică a fost nevoită să ajungă la spital împreună cu fiul său, Noah, care s-a îmbolnăvit. Pentru a determina natura afecțiunii cu care se confruntă acum, vedeta a considerat necesar să îl ducă pe băiat la o consultație medicală.

Artista a trebuit să meargă la un centru medical împreună cu fiul ei, Noah, din cauza unor probleme de sănătate ale micuțului de 7 ani. Acesta a fost nevoit să ia o pauză de la activitățile școlare și nu va participa la activitățile de grup în perioada următoare. Cântăreața i-a ținut pe internauți la curent cu starea de sănătate a familiei sale.

„Am intrat în rândurile bolnăviorilor. Nu mergem la școală, mergem la doctor să ne dea tratament corespunzător și să ne gândim ce să gătim azi. Dacă nu mă îmbolnăvesc și eu mare minune… la cum tușește Noah”, a scris artista pe Instagram.

Citește și:
Anunțul făcut de Cleopatra Stratan după 4 ani de relație cu Edward Sanda: „Chiar azi…'

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people