Actrița Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer de sân și a suferit o dublă mastectomie

Actrița Olivia Munn a dezvăluit că, în urmă cu un an, a fost diagnosticată cu cancer de sân și a oferit mai multe detalii despre procesul de recuperare.

Actrița Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer de sân și a suferit o dublă mastectomie

Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer de sân. Actrița în vârstă de 43 de ani a postat pe Instagram o serie de fotografii de anul trecut, când a urmat un tratament în spital, după ce a aflat diagnosticul.

Olivia Munn vorbește despre lupta cu cancerul de sân

Actrița a împărtășit cu publicul ei experiența ei dureroasă în ceea ce privește lupta cu boala. Deși inițial a avut rezultate negative atunci când a efectuat un test genetic, ulterior a descoperit, de pe urma unei mamografii, că suferă de cancer de sân.

„În februarie 2023, în efortul de a fi proactivă în ceea ce privește sănătatea mea, am făcut un test genetic care te verifică pentru 90 de gene diferite ale cancerului. Am fost testată negativ pentru toate, inclusiv pentru BRCA (cea mai cunoscută genă a cancerului de sân). Sora mea, Sara, tocmai fusese și ea testată negativ. Ne-am sunat una pe cealaltă și am bătut palma la telefon. În aceeași iarnă am avut și o mamografie normală. Două luni mai târziu am fost diagnosticată cu cancer de sân. În ultimele zece luni am suferit patru operații, am petrecut atât de multe zile la pat încât nici nu le pot număra și am învățat mai multe despre cancer, tratamentul cancerului și hormoni decât mi-aș fi putut imagina vreodată”.

Olivia Munn a continuat spunând că a făcut tot posibilul să rămână stăpână pe situație și să nu se lase pradă emoțiilor intense care ar fi distras-o de la ce are e făcut. Cu toate acestea, actrița a recunoscut că a plâns de câteva ori, copleșită de emoții.

„În mod surprinzător, am plâns doar de două ori. Cred că nu am simțit că am avut timp să plâng. Concentrarea mea s-a restrâns și am pus pe masă orice emoție care simțeam că ar fi interferat cu capacitatea mea de a rămâne lucidă”, a adăugat Munn.

Olivia Munn a declarat că a ținut diagnosticul și recuperarea departe de ceilalți până acum pentru că „trebuia să își tragă sufletul și să treacă prin unele dintre cele mai grele momente înainte de a le împărtăși”. Actrița a recunoscut că nu ar fi descoperit să suferă de cancer de sân dacă nu ar fi fost „îngerul ei păzitor”, ginecologul și obstetricianul Dr. Thais Aliabadi, cunoscut pentru că a lucrat cu vedete precum Rihanna și Khloé Kardashian.

Actrița încurajează controalele medicale periodice

Ea a spus că Aliabadi a decis să îi calculeze scorul de evaluare a riscului de cancer de sân. „Faptul că a făcut-o mi-a salvat viața”, a declarat Olivia Munn.

„Dr. Aliabadi a luat în considerare factori precum vârsta mea, istoricul de cancer de sân familial și faptul că am avut primul copil după vârsta de 30 de ani. Ea a descoperit că riscul meu pe viață era de 37%. Din cauza acestui scor am fost trimisă să fac un RMN, care a dus la o ecografie, care a dus apoi la o biopsie. Biopsia a arătat că aveam cancer Luminal B la ambii sâni. Luminal B este un cancer agresiv, cu evoluție rapidă”.

Olivia Munn a spus că, la 30 de zile după biopsie, a făcut o dublă mastectomie.

„Am trecut de la a mă simți complet bine într-o zi, la a mă trezi pe un pat de spital după o operație de 10 ore în ziua următoare”, a scris ea. „Sunt norocoasă. Am prins-o cu suficient timp la dispoziție încât să am opțiuni. Îmi doresc același lucru pentru orice femeie care ar putea fi nevoită să se confrunte cu asta într-o zi”.

Olivia Munn i-a îndemnat și pe alții să fie proactivi în ceea ce privește sănătatea lor, să le ceară medicilor lor să le calculeze scorul de evaluare a riscului de cancer de sân și să facă mamografii anuale și RMN-uri ale sânilor începând cu vârsta de 30 de ani, dacă numărul este mai mare de 20%.

Citește și:
Channing Tatum și Zoë Kravitz, apariție rară în public. Cuplul a fost alături de Lenny Kravitz la primirea unei stele pe Hollywood Walk of Fame

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din people