Uleiul presat la rece din samburi de struguri Monini un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare ce nu presupun prepararea la foc.
Este recomandat sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice. Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi.
Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu.
Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine, care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
Contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, ce ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice.
Este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.
Considerat un elexir al „tineretii fara batranete”, uleiul de struguri te protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, Alzheimer, afectiunilor dermatologice, infectiilor, deficientelor imunitare.