Uleiul de masline este unul dintre produsele cele mai tipice si apreciate ale dietei mediteraneene. Cirio este un brand reprezentativ pentru cultura gastronomica italiana.
Datand din 1836 Cirio devine de-a lungul timpului una din cele mai mari companii de productie agricola si alimentara din Italia. Uleiul Cirio se alatura gamei in 1856, iar acum este parte din CORICELLI Spa din Spoleto, Italia, important producator de ulei de masline
In decursul celor 175 de ani de experienta, CIRIO si-a pastrat in primul rand calitatea si autenticitatea produselor ajungand ca in intreaga lume CIRIO sa fie sinonimul gustului italian! Cirio produce din cele mai bune maslinele cultivate in zece regiuni din Italia, printre care Puglia, Lazio, Campania.
Datorita standardului inalt de calitate, in gama Cirio gasim doar uleiuri obtinute prin presare la rece: ulei extravergin, ulei nefiltrat, ulei fruttato.
Caracteristicile uleiului Cirio sunt gustul si parfumul delicat, nivelul scazut al aciditatii (sub 0,4 %), retrogustul specific maslinelor crude.
Cirio este ideal pentru salate, preparate din peste, carne sau alte retete care necesita un dressing delicat.