Uleiul de peste Omega 3 contine necesarul zilnic de vitamina D, indispensabila organismului in asimilarea eficienta a calciului, necesar, la randul sau, pentru pastrarea integritatii oaselor si pentru stimularea imunitatii.
Cercetarile stiintifice efectuate in Islanda au aratat ca este posibila reducerea riscului de osteoporoza printr-un aport adecvat de vitamina D si calciu.
Vitamina D este elementul care lipseste cel mai mult din alimentatie, motiv pentru care este important consumul de ulei din ficat de cod sau de suplimente nutritive care contin vitamina D. Ne putem asigura astfel necesarul zilnic recomandat, mai ales ca vitamina D este importanta si in stimularea imunitatii.
Aceleasi cercetari realizate in Islanda au relevat faptul ca persoanele care nu consuma deloc sau care consuma lapte sau produse lactate in cantitati insuficiente nu asimileaza destul calciu in organism. De aceea, se recomanda suplimentele pe baza de calciu, iar prezenta combinatie, bine dozata, de vitamina D si acizi grasi Omega 3 din ulei de peste, este ideala.
Aportul suplimentar de vitamina D poate asigura un nivel ideal de calciu, chiar si atunci cand consumul de calciu este mai mic de 800 mg/zi, provenind numai din alimentatie. Insa, consumand chiar mai mult de 1200 mg calciu pe zi, fara o cantitate suficienta de vitamina D, nu se ajunge la nivelul ideal de calciu pentru sanatatea oaselor, cu urmarile cunoscute – rahitism, osteoporoza, dinti deficitari etc.
Doza zilnica recomandata pentru adulti si copii peste 10 ani: 2 tablete calciu + 1 capsula Omega 3 +D
Mod de prezentare: 90 unitati – 30 doze zilnice cu 30 capsule Omega 3 si 60 tablete calciu.
Omega 3 are un efect discret de subtiere a sangelui, de aceea femeile insarcinate, cele care alapteaza si persoanele care urmeaza o medicatie anticoagulanta ar trebui sa ceara sfatul medicului inainte de consumarea produsului.