Originara din nordul Italiei, regiunea Lombardia, Mascarpone este una dintre cele mai cunoscute branzeturi, fiind un ingredient esential pentru multe preparate cu specific italienesc.
Galbani foloseste o reteta traditionala ce ofera branzei Mascarpone Galbani o cremozitate irezistibila si textura moale, catifelata. Aroma delicata si consistenta cremoasa face din Mascarpone Galbani un ingredient ideal pentru a transforma fiecare reteta intr-o delicatesa.
Avand o textura fina, cremoasa, usor dulceaga si parfumata, mascarpone Galbani este recunoscut si apreciat de maestrii bucatari din intreaga lume.
Datorita texturii sale cremoase, mascarpone Galbani este usor de utilizat ca ingredient, fiind ideala pentru prepararea deserturilor calde sau reci, in special pentru tiramisu, torturi, cheesecake-uri sau tarte cu fructe.
De asemenea, mascarpone Galbani este foarte potrivit pentru prepararea retetelor de risotto, lasagna, a supelor si sosurilor. Poate fi amestecata cu diverse condimente pentru a obtine un sos picant sau cu alte tipuri de branza, pentru a se servi impreuna cu legume verzi, paste, biscuiti crocanti sau paine prajita.
Mascarpone Galbani poate fi consumat si ca atare, alaturi de fructe proaspete, sau intins pe paine, in combinatie cu zahar vanilat si cacao. Este un desert delicios.
Mascarpone Galbani poate fi gasit in doua variante de gramaj: 250gr sau 500 gr.