Idei ingenioase pentru o alimentatie sanatoasa

Esti mereu in miscare si zi de zi intri in multiple roluri: esti angajatul model, iubita perfecta, prietena devotata si fiica grijulie. Pentru a face fata cu succes tuturor acestor roluri ai nevoie de o alimenatie sanatoasa, care sa te tina in forma si sa iti furnizeze energia de care ai nevoie intreaga zi.

Idei ingenioase pentru o alimentatie sanatoasa

Si pentru ca esti tot timpul contra cromometru, Beko a lansat pentru tine site-ul www.gatesti-ingenios.ro unde poti gasi o multime de secrete culinare pentru mese sanatoase, gustoase si usor de pregatit.
Iata doar cateva idei ingenioase pentru a te asigura ca mesele tale zilnice iti ofera maximum de energie.

  • Migdalele sunt bogate in acizi grasi nesaturati, proteine vegetale si zaharuri insa rareori le folosim in alimentatia zilnica. Desi nu te-ai gandit niciodata la aceasta varianta, 10-15 migdale in supa iti vor aduce nu doar un plus de gust, ci si un aport energetic foarte ridicat.
  • Mai putin cunoscut este si faptul ca o portie de broccoli iti ofera necesarul de vitamina C pentru o zi intreaga. Pentru ca acesta sa isi pastreze toate vitaminele si culoarea verde, sfatul Beko este ca atunci cand prepari broccoli, sa ai grija sa nu fiarba prea mult.

Tot aici, in blogul bucatarului Beko, gasesti sfaturi utile cum ar fi despre folosirea condimentelor:

  • Pentru sosurile cu rosii, busuiocul proaspat este obligatoriu.
  • Cimbrul are o aroma foarte puternica, de aceea il folosesc cu moderatie in mancarurile cu carne.
  • Tarhonul da un gust deosebit ciorbelor cu carne sau celor de fasole si cartofi sau napi. Il folosesc proaspat sau conservat (in otet).
  • Folosesc intotdeauna boia de ardei dulce sau iute la tocanite. Imi place sa o combin si cu cremele de branza si preparatele din peste.
  • Ienibaharul il folosesc pentru preparatele din carne si ficat.
  • Dafinul da o aroma deosebita ciorbelor de carne, sosurilor si preparatelor din vanat.
  • Patrunjelul si hasmatuchiul sunt foarte bune folosite proaspat tocate in supele de pui sau gaina si in tocanitele de pui.
  • Leusteanul e nelipsit din ciorbele din carne de vita. Incearca o ciorba de perisoare, gustoasa si plina de nutrienti!
  • Menta confera un gust proaspat si racoritor atat amestecurilor din carne si branza folosite pentru umpluturi, cat si salatelor de fructe.
  • Cu cimbrisor dau aroma tocaturilor.
  • Piperul – rosu, alb, negru, verde – il folosesc in preparatele cu carne, peste, branzeturi.
  • Nucsoara imi place in supe – de exemplu, supa-crema de usturoi – sosuri, la preparate din carne de pui, peste si legume, dar si la prajituri.
  • Pentru a da un plus de savoare cafelei si ciocolatei, folosesc cardamon

www.gatesti-ingenios.ro este un site special creat de Beko pentru cei pasionati de gatit, dar si pentru cei mai putin experimentati in arta culinara, pentru a le impartasi secrete si idei de meniuri ingenioase, potrivite oricarei ocazii sau moment al zilei. Poti gasi astfel pe site retete inventive din bucataria nationala si internationala care sa te inspire pentru zilele incarcate, pentru mesele sanatoase in familie sau pentru festinurile de la petreceri.

In plus, daca participi la concursul de pe www.gatesti-ingenios.ro, pasiunea pentru gatit iti poate fi rasplatita cu un set complet de electrocasnice incorporabile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din health & diet