Restaurantul Gargantua a deschis saptamana trecuta o noua locatie in zona centrala a Capitalei. Daca pana astazi Gargantua Restaurant isi obisnuise clientii cu minunatele preparate mediteraneene, acum, in aceeasi zona centrala, pe str. Icoanei nr 2, Gargantua Grill & Bar, ii asteapta cu delicioase preparate grill.
Clientii vor descoperi aici o oaza de liniste in inima orasului, o atmosfera provinciala plina de savoare, cu miros de lavanda si flori de leandru, cu fructe si legume proaspete de toamna din care se pregatesc cele mai delicioase fresh-uri. Gargantua Grill & Bar este deschis pentru toti cei care vor sa se relaxeze, rupandu-se pentru cateva ore de agitatia cotidiana, fie ca poposesc aici pentru a-si bea cafeaua de dimineata sau pentru un pranz de afaceri, ori in week-end, pentru a lua masa in familie sau pentru a se intalni cu prietenii.
Bucataria Gargantua Grill & Bar, condusa de Chef Lucian Horotan, propune o noua experienta in ceea ce priveste preparatele grill. Pregatite dupa retete inspirate din cele mai indepartate colturi ale lumii si folosind condimente speciale, toate preparatele din meniul Gargantua Grill & Bar vor descoperi noi gusturi si arome tuturor celor care se asaza la masa.
Chef Lucian Horotan este maestru international in gastronomie si maestru in bucataria americana. A dedicat pana acum 40 de ani artei culinare, invatand meserie de la Mesterul Bucatar al Casei Capsa. El este adept al bucatariei fusion, cu preparate brevetate in Austria si incluse in Cartea de Bucatarie Internationala, fiind corespondent gastronomic in Franta, Canada si Austria.
Dintre preparatele care trebuie neaparat gustate la Gargantua Grill & Bar, Bucatarul Chef recomanda: saramura de pui preparata dupa o reteta care isi are originea in satul mesterului sau din Ramnicul Valcea – Odorhel; muschiuletul Chateubriand dupa reteta preferata a Vicontelui francez François-René de Chateaubriand, conform careia carnea este pastrata intr-o baie de arome si frunze de nuc pentru fragezime si coapta la jaratec sub un clopot de lut; mititeii pregatiti dupa o veche reteta romaneasca culeasa de la un batran de catre Mesterul Bucatar al vechiul restaurant Capsa; Cheese Cake-ul la desert pregatit cu branza de capra nesarata in combinatie cu dulceata de fructe de padure, dupa o reteta a bunicii Chef-ului invatata de la sora lui Alexandru Vlahuta.
O data cu terasa Gargantua Grill & Bar, se deschide si Gargantua Events, un salon pentru evenimente cu o capacitate de 150 locuri, situat in aceeasi locatie unde in urma cu multi ani s-au aflat Restaurantul Moldova si apoi Restaurantul Mica Elvetie. Eleganta, atmosfera calda face din Gargantua Events locul ideal pentru evenimente speciale. Gargantua Events ofera clientilor consiliere in organizarea evenimentelor si posibilitatea de a personaliza atat sala, cu o oferta larga de decoratiuni, cat si meniul. Preparatele sunt inspirate din bucataria romaneasca si internationala.