Trebuie sa recunoastem ca suntem innebunite dupa paste, iar aceasta reteta with a twist a traditionalelor paste carbonara s-a dovedit a fi un adevarat deliciu, preferat de noi!
Pune la fiert o cratita mare cu apa sarata, pentru ca aceasta sa tainga punctul de fierbere in timp ce pregatesti sunca.
Prajeste sunca intr-o tigaie mare, pana devine crocanta si apoi las-o sa se raceasca putin pe un tocator, pentru ca apoi sa o maruntesti.
Apoi, lasa in tigaie aproximativ 2 linguri din uleiul ramas de la sunca si rumeneste ceapa, timp de aproximativ 5 minute. Daca in acest timp apa a inceput sa fiarba, adauga pastele. Peste ceapa rumenita, adauga fasolea verde si putina sare, amestecand ocazional. Aceasta compozitie trebuie pastrata pe foc mare timp de 3 minute.
Bate ouale intr-un vas de dimensiune medie, impreuna cu putin piper. Daca pastele sunt gata, le poti lua cu ajutorul unei cleste si transfera in tigaia cu amestecul de ceapa si fasole verde. Nu este grav daca putina apa ajunge in tigaie. Ai grija sa micsorezi flacara.
Amesteca pastele cu mixul de ceapa si toarna deasupra ouale batute, amestecand in continuare.
Adauga la final parmesan si mai pastreaza pentru putina vreme la foc incet.
Vezi varianta aceasta clasica de paste carbonara!
Bon appétit!
Foto: mynameisyeh.com