Ultimele tendinte in moda propuse atat de designerii autohtoni, cat si de cei internationali arata ca folclorul romanesc este o adevarata sursa de inspiratie. Costumele si motivele noastre populare au fost preluate si reinterpretate pentru a crea piese vestimentare noi.
Designerul Philippe Guilet a realizat pana si o colectie Haute Couture, cu ajutorul artizanilor romani. YSL, Tom Ford sau Isabel Marant sunt doar cativa dintre designerii care au folosit ca sursa de inspiratie motivele traditionale romanesti.
De la moda la bucatarie, insa, este doar un pas! Toamna aceasta, Delikat sarbatoreste cu stil cea de-a 40-a aniversare; produsele imbraca straie festive, printr-un ambalaj inedit, decorat cu brau romanesc. Design-ul a fost creat de Anca Dragu, specialist in pictura pe portelan, si creator al brandului Una ca Luna.
Inspiratia pentru noul ambalaj provine din folclorul romanesc, din motivele traditionale ilustrate in colectia Ancai, „Rapsodia romana', si pune accent pe autenticitatea romaneasca, pe care o regasim si in gustul inconfundabil marca Delikat. Povestea braului isi are originea in hora: Simbolurile ce apartin portului si traditiilor romanesti au o semnificatie aparte pentru fiecare dintre noi; astfel, le putem oferi noi valente contemporane pentru a le transmite mai departe', spune Anca Dragu.
Campania Delikat, intitulata „Sarbatoreste asa cum inima-ti pofteste!' se desfasoara in perioada 15 septembrie-15 decembrie 2014 si iti ofera premii aniversare atractive. Tot ce trebuie sa faci pentru a intra in competitie este sa inscrii codul de pe spatele produselor cu ambalaj promotional Delikat pe www.retetaperfecta.ro/delikat sau prin SMS la 1772. Fiecare al 40-lea cod care intra in promotie iti aduce doua suporturi individuale de farfurii, decorate cu braul de sarbatoare, si, de asemenea, sansa de a castiga prin tragere la sorti marele premiu, 40.000 lei. Mai mult, poti castiga, in magazine, premii pe loc, dar si 40 de aragaze Arctic, prin tragere la sorti.
De 40 de ani, Delikat tine pasul cu „tendintele' culinare si da savoare mancarurilor romanesti, prin folosirea ingredientelor de cea mai buna calitate.