Ceainaria Rendez-Vous, una dintre cele mai vechi ceainarii din peisajul capitalei, a adaugat oficial un brand nou in portofoliu, prajiturile de casa Coffet.
Peste 20 de varietati de preparate au incantat privirile si papilele gustative ale publicului prezent la evenimentul de lansare. De la biscuiti cu portocale sau scortisoara si ghimbir, clasicii cozonaci si torturi, pana la tarte si rulade, toate au fost oferite spre degustare invitatilor.
Si, pentru ca este vorba de o ceainarie, nu a putut lipsi o specialitate pe baza de ceai: Tarta Matcha. Ceaiul Matcha este recunoscut la ora actuala drept cel mai rafinat, mai rar si mai sanatos sortiment de ceai, celebru si datorita utilizarii lui in solemna „ceremonie a ceaiului' de la japonezi. El este folosit drept un ingredient pretios in multe patiserii si cofetarii renumite ale lumii.
Madalina Radulescu, proprietara ceainariei marturiseste: „Am ales numele Coffet tocmai pentru ca am vrut sa transmit consumatorului prajiturilor noastre emotii si senzatii atemporale, menite sa readuca in memorie universul din bucataria mica dar aromata a bunicii fiecaruia'.
Astfel, retetele folosite pentru prepararea celor mai multe dintre coffeturi au plecat de la cele traditionale fiind apoi imbogatite cu ingrediente si arome din ce in ce mai sofisticate si inedite astfel incat sa se potriveasca cu diversitatea ceaiurilor servite in ceainarie.
De aici si interesul publicului pentru ele, avand in vedere combinatiile nemaiintalnite de ingrediente precum vin rosu cu ciocolata, miere, nuca sau scortisoara. In plus, materia prima folosita pentru toate produsele Coffet sunt de cea mai buna calitate: unt, oua proaspete, cacao, ciocolata cu o concentratie de 75%, fructe proaspete, branza prospata. De asemenea, coaja confiata de portocale si lamaie, precum si dulceturile sunt preparate in casa' din fructe proaspete iar faina si celelalte componente sunt pure si nu provenite din mixuri sau imbogatite cu aditivi.
Pornita initial doar pentru deservirea clientilor proprii, afacerea cu prajituri s-a dezvoltat astazi de la un mic laborator in-house la unul care produce peste 60 de sortimente de prajituri dar si coffeturi sarate precum saratele si quiche-uri cu somon, quiche-uri cu pui si legume. Capacitatea acestuia poate acoperi atat nevoile interne cat si necesarul pentru diverse evenimente de mare amploare precum nunti, botezuri, evenimente mondene, dar si pentru aprovizionarea clientilor ce detin locatii in domeniul horeca si alti comercianti de profil.
Unul dintre momentele introductive din cadrul evenimentului dedicat brandului Coffet l-a constituit incursiunea facuta de criticul literar Marius Chivu in opera proustiana „In cautarea timpului pierdut'. Redactorul publicatiei Dilema Veche a tinut sa sublinieze contributia scriitorului francez la transformarea celebrei prajituri, Madlene, intr-o marca literara prin puterea declansatoare a acesteia asupra memoriei involuntare si transpunerea personajului in vremuri aparent uitate.
Ceainaria Rendez-Vous are o istorie de 8 ani pe piata, avand momentan doua locatii in zone centrale ale capitalei, Calea Floreasca si Universitate. Pe langa ceaiuri si prajituri, pe care le poti cumpara si pentru acasa, din cadrul ceainariei mai poti achizitiona diverse obiecte si accesorii pentru ceai.