Castigatorul concursului Cointreau este Vagner Petruta din Galati, cocktail-ul propus de ea fiind "My famous 7 for Elle":
Cointreau (triplu sec) se utilizeaza in numeroase cocktailuri, avand o aroma extrem de intensa de portocala, numit prea bine „ingredientul magic al cocktailului modern si glamour”. Sta la baza faimosului Cosmopolitan ( si a derivatelor acestuia: Black Cosmo, Strawberry Cosmo, Chambord Cosmo) si a numeroase alte cocktailuri: Daiquiri, Mai Tai, Margarita, Long Island Ice Tea.
Nu in ultimul rand, Cointreau se foloseste pentru numeroase shot-uri (mixate sau in straturi). Sta la baza seriei shot-urilor B50, cocktailuri stratificate, cel mai cunoscut fiind B52, acesta devenind un shot delicios si foarte puternic datorita ultimului strat( triplu sec). Straturile se pastreaza datorita continutului diferit de zahar din fiecare ingredient (lichior de cafea, crema de whisky, triplu sec).
Dar totul porneste de la indemanarea celui care il prepara. Astfel, am creat urmatorul cocktail stratificat, cu 7 arome, pus in evidenta de Cointreau: „My famous 7 for Elle”
– 25ml Chambord – lichior de zmeura
– 40ml Illyquore – lichior de cafea
– 40ml Carolans – crema de whisky
– 35ml Cointreau – triplu sec
– 20ml Frisca lichida, garnisita cu pudra de cacao si scortisoara.
Vagner Petruta, Galati