Nu este nimic greșit să vă doriți prosperitate, un stil de viață mai bun, să vă oferiți confort și să realizați o mulțime de lucruri împreună. Toate acestea vă pot apropia, vă pot da sens, unitate și un sentiment de satisfacție. Dar nu tot timpul știți să puneți în practică acele obiective la care visați în doi sau individual și care pot deveni obiective ale cuplului. Și e ok să învățați, să învingeți teama, perfecționismul, să eliminați presiunea făcând loc blândeții și eficienței.
Ieșiți din blocaj
Țintiți atât de sus încât sunteți înlănțuiți în acele standarde foarte ridicate care vă paralizează. Orice drum foarte lung sau mediu este format din pași mici care vă poartă în direcția dorită. Așa se întâmplă și cu obiectivele mici, vă scot din blocaj și din viziunea grandioasă, de final dar care înainte are nevoie de o etapizare.
Sunteți încurajați către acțiune
Creierul are nevoie de recompense. Iar realizări mărunte dau acel sentiment de eficiență, de bucurie ce funcționează ca o motivație pentru mai departe.
Mai multă încredere
Dezamăgirea, temerile, eșecul vă pot bloca. Iar obiectivele mici îndeplinite cu succes vă cresc încrederea că vă puteți atinge visul care la început pare o misiune foarte grea, ce presupune mult efort chiar cu efect descurajant.
Viziune mai clară
Așadar obiectivul principal este împărțit în obiective mai mici. Când privești către scopul final, adică în depărtare, nu ai mereu claritate sau limpezime. Această etapizare, din aproape în aproape, te face să vezi mai bine eventualele obstacole. Ce ajustări ar fi utile, ce funcționează și ce nu, ce poți evita, preveni.
Sentimentul de echipă
Ce senzație de împlinire ai când descoperi în partener un coechipier pe care te poți baza, cu care te poți consilia, cu care împarți greutățile și ai o viziune comună. Toate acestea consolidează conexiunea emoțională.
Nu vă abateți de la scop
Un obiectiv măreț pe care vreți să îl atingeți rapid, făcând un pas uriaș, aduce multă presiune de care inconștient încercați să fugiți. Așa că începeți să amânați pe durată nedeterminată, vă apucați de tot felul de alte lucruri care nu sunt nici pe departe atât de importante.
Evaluați corect
Inițial aveți un plan ce pare imbatabil. Dar pe măsură ce vă atingeți obiectivele mărunte descoperiți că evaluarea de început nu se potrivește cu ce găsiți în teren. Iar noua reglare vă permite să nu fiți dezamăgiți, să nu greșiți sau să nu vă sabotați singuri. În plus, se poate face o împărțire a etapizării pe momente importante pe care e bine să le celebrați, din nou tot pentru un plus de motivație și apropiere în cuplu.
Citește și:
Nu aveți chef să faceți absolut nimic. Zi de lene sau probleme în relația de cuplu?
Foto: PR