Desenele lui Gabriel Manolescu par a avea ca materie prima rigoarea liniilor, pe care creaturile sale fantastice, paradoxal, o contrazic si o confirma, in acelasi timp.
De altfel, de la proiectarea de masini si utilaje, la designul de interior si amenajari spectaculoase, parcursul profesional al lui Gabriel Manolescu a reflectat preocuparea sa pentru rigoare si imaginatie, implinita, constant, in pasiunea pentru grafica.
Lucrarile lui de grafica alb-negru sau color – prezente, de-a lungul anilor, in diferite expozitii de grup din tara si din strainatate, numeroase dintre ele gasindu-se azi in colectii particulare din Romania, Belgia, Franta, Portugalia, Germania sau Statele Unite – sunt tot atatea proiecte in care produsul', fie el o floare, o pasare, un balon, un peisaj, un chip, ori un oras halucinant vazut din cer, functioneaza. Privesti si iti este clar ca, desi nebunesti, ireale, toate sunt palpabile, pe toate le simti respirand, deplasandu-se, mirosind, luminand, zburand.
Si nu mai stii daca fantezia a simtit nevoia de rigoare pentru a se automodela in forme acceptabile' perceptiei comune, sau rigoarea insasi, satula de obscuritatea cuminteniei, a cautat structuri noi pentru a continua sa existe.
De fapt, nu are nici o importanta, atata vreme cat primesti in dar o poveste nestiuta a lumii pe care credeai ca o cunosti.
Iubitorii de arta vor putea admira lucrarile ce vor fi expuse la Grand Cafe Galleron, in perioada 12 decembrie 2011-12 februarie 2012, zilnic intre orele 9.00-24.00. (mai multe detalii despre eveniment la www.grandcafegalleron.ro))