V-ați neglijat relația de cuplu? Exercițiul de dezvoltare personală care vă poate apropia mai mult

V-ați neglijat cuplul vreme îndelungată? Alte lucruri au fost mai importante? E cazul să puneți în practică acest exercițiu de dezvoltare personală.

V-ați neglijat relația de cuplu? Exercițiul de dezvoltare personală care vă poate apropia mai mult

O poveste de iubire nu merge de la sine. După ce ați trecut de perioada inițială de îndrăgostire și idealizare, urmează cea de negociere, în care vă vedeți mai clar defectele, pot apărea diferite disensiuni și senzația că totul se duce la vale. Ori cuplul vostru cu vechime pur și simplu a ajuns în impas și nu știți de ce. Ei bine, ați uitat să investiți în el! Acest exercițiu de dezvoltare personală vă reamintește cine sunteți, ce vă place și ce nu, vă ajută să reglați interacțiunea și să acordați celuilalt un loc principal în viața voastră.

Exercițiul de prioritizare vă obligă la un efort conștient și susținut de a pune partenerul și relația de cuplu pe primul loc. Vreți ca lucrurile să meargă bine? E necesar să ajustați acest aspect. Poate nu ați știut să o faceți până acum, neavând experiența unei relații stabile și serioase. Poate ați acordat mai multă importanță carierei, copiilor sau ajutării familiei din care proveniți. În mod cert e cazul să luați atitudine. Nu știți cum? Amintiți-vă de perioada îndrăgostrii când oricum celălalt era în mod natural o prioritate și aplicați pașii următori.

Angajați-vă conștient în acest proces

Întâi e necesar să setați asumat această intenție de a face relația o prioritate pentru voi. Apoi oferiți-vă zilnic, în mod conștient, gesturi de iubire, tandrețe. Când luptați pentru relația voastră uitați de acel să lăsăm totul să vină de la sine. Acesta este unul dintre miturile care duc la dezintegrarea poveștilor de iubire.

Lista dovezilor pozitive

Apoi faceți o listă, pe hârtie, cu acele lucruri care vă fac să simțiți cu adevărat că sunteți o prioritate unul pentru celălalt, obiceiuri din trecut și prezent. Pe listă puneți orice a funcționat sau funcționează. De la întâlniri în doi, plecări în weekend, culcat/așezat în pat la aceeași oră, discuțiile la ceas de seară în care povestiți ce ați făcut important peste zi, consultarea în diferite probleme esențiale pentru voi, manifestările de afecțiune, confidențe personale împărtășite prima dată cu partenerul, apoi cu prietenii etc. Descoperiți care sunt acele obiceiuri, inclusiv elemente de rutină, care vă aduc plăcere și vă fac să vă simțiți importanți.

Ce sabotează prioritizarea

Este necesar ca mai departe să identificați ce stă în calea acestui proces de prioritizare. Deci se va contura o nouă listă de… capcane. Unele pot fi aspecte firești sau des întâlnite ale existenței: muncit regulat peste program; ore de lucru atipice; delegații dese; creșterea copiilor; filme sau seriale văzute continuu; lucrul seara de acasă; sport; ieșiri individuale cu prietenii; hobby-uri; relația cu părinții etc. Mai departe, din toată înșiruirea, alegeți ce puteți elimina sau modifica, ajusta cu un reglaj fin, astfel încât relația să ocupe un loc principal în viața voastră. Fără să faceți sacrificii ce vă aduc frustrare și să vă priviți partenerul ca pe un dușman sau temnicer.

Citește și:
Vă certați ca doi copii? Învață să gestionezi matur și sănătos conflictele în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle